„Potrebno im je da znaju da nisu sami“ Teška sudbina dječaka Saše i Save potresla region

„Potrebno im je da znaju da nisu sami“ Teška sudbina dječaka Saše i Save potresla region

Sudbina dva dječaka sa Ceraka, koji su na tragičan način ostali bez majke Katarine Stamenković (41), koja je preminula nedugo prilikom poletanja sa aerodroma u Beogradu pukla aneurizma, probudila je empatiju kod velikog broja Srba, okupljenih oko želje da se mališanima i njihovoj baki obezbijedi ono najosnovnije.

Kako njena majka Ljiljana priča, njena kćerka krenula je u ponedjeljak 13. februara u Njemačku, a trebalo je da se vrati u četvrtak kada je umjesto povratka kući, sahranjena.

– Prijatelj je trebao da je sačeka u Dizeldorfu. Trebala je da se vrati u četvrtak, a tada smo je sahranili. Ona je otišla na tri dana kod prijatelja koji ima fabriku koja se bavi proizvodnjom pribora za nokte. Htjela je da vidi kakvi su uslovi za rad, mnogo je voljela svoju djecu i htjela je da im obezbijedi najbolje uslove za život, da zaradi koji dinar. Htela je i njih da povede kada im se završi školska godina – priča sa suzama u očima majka preminule Katarine.

Nažalost, san o sreći i boljem životu, prekinuo se u trenu. Katarina je preminula od pucanja anurizme, čak i pored intervencije ljekara, nije uspjela da se spasi. Dva mališana, ostala su bez majke u jako teškim životnim okolnostima. Od trenutka kada se čulo za njihovu priču, ljudi dobre volje šalju donacije i skupljaju novac da im se nađe. Jedan takav apel, došao je i od strane humanitarne organizacije “Rodoljublje”

Navikli smo da nas sredstva informisanja svakodnevno izvještavaju o ne baš lepim događajima u Srbiji, međutim vijest o jezivoj sudbini jedne porodice duboko je potresla mnoge.

Tog 13. februara okončan je život Katarine Stamenković (41) iz Beograda, i to u trenutku dok je polazila na put koji je trebao da obezbedi bolju budućnost njenim sinovima Saši (15) i Savi (12).

Nakon pucanja aneurizme prilikom polijetanja aviona Katarina je preminula.

Iza nje su ostala i preko noći morala sazreti dva dječaka.

Njihov otac je tragično nastradao prije sedam godina, a brigu o Saši i Savi nastavlja njihova baka Ljiljana, Katarinina mama.

Drže se junački, zajedno, svo troje!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Фондација Родољубље (@fondacija_rodoljublje)

autor:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.