Predsjednik opštine Budva ostaje u pritvoru

Predsjednik opštine Budva ostaje u pritvoru

Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je žalbu advokata uhapšenog predsjednika opštine Budva Mila Božovića, osumnjičenog za stvaranje kriminalne organizacije i krivična djela u vezi sa drogom, i potvrdilo odluku o određivanju pritvora do 30 dana.

Istovremeno Vijeće je uvažilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i odredilo pritvor Boživiću po još jednom osnovu, a to je „nesmetano vođenje postupka“.

Vijeće je danas razmatralo dvije žalbe, jednu advokata, a drugu tužilaštva.

Pritvor je Božoviću ranije određen zbog opasnosti od uticaja na saučesnike ali je tužilaštvo tražilo da mu se odredi i zbog „nesmetanog vođenja postpuka“.

Tužilac Vukas Radonjić rekao je da je pritvor neophodan radi nesmetanog vođenja postupka.

U pitanju je krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža i koje je posebno teško zbog načina izvršenja i posljedica.

„Prethodno je sudija za istragu, po prijedlogu za određivanje pritvora Specijalnog državnog tužilaštva odredio okrivljenom pritvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ometanja postupka uticanjem na saučesnike“, dodao je Radonjić.

Radonjić navodi da je Vijeće suda odbilo žalbe branilaca okrivljenog protiv rješenja o određivanju pritvora.

„Prijedlog za određivanje pritvora Specijalnog državnog tužilaštva je u cjelosti usvojen, a time i razlozi za pritvor, što dodatno potvrđuje da su prikupljeni dokazi takvog kvaliteta i kvantiteta da iz njih proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni učinio krivična djela zbog kojih je protiv njega određeno sprovođenje istrage“, istakao je Radonjić.

Viši sud u Podgorici odredio je juče pritvor do 30 dana za Božovića.

Milo Božović je uhapšen u četvrtak, 13. aprila u akciji Specijanog policijskog odjeljenja. On je uhapšen u porodičnoj kući, a pretresen je i njegov kabinet u opštini Budva.

Božoviću se na teret stavljaju krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

autor:nezavisne.com foto:nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.