Rakić: Ako Priština nasilno krene sa nekom akcijm blokiraćemo sve prelaze i ulaze na KiM

Rakić: Ako Priština nasilno krene sa nekom akcijm blokiraćemo sve prelaze i ulaze na KiM

Imali smo sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i taj sastanak nikada nije bio kraći, rekao je Goran Rakić.

 

“Dobio sam uvjeravanja da će Srbija biti uvijek uz svoj narod”, rekao je predstavnik Srpske liste.

Vučić će se, kako kaže, obratiti medijima poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koji počinje odmah nakon sastanka predsjednika Srbije sa Srbima sa Kosova i Metohije.

„Ako Kosovske bezbjednosne snage krenu da nam oduzimaju vozila i tablice, krenućemo svim sredstvima protiv toga, na miran i demokratski otpor naroda. Ne znamo u šta će se to pretvoriti i kako će se situacija na terenu odvijati, ali ponavljam, na miran i demokratski način“, rekao je Rakić.

Dodao je i da se na Srbe na KiM konstatno vrši pritisak da se vozila sa srpskim tablicama preregistruju, a da su samo dve osobe to i uradile.

„Ako Priština nasilno krene sa nekom akcijm blokiraćemo sve prelaze i ulaze na KiM. Toliko za sada“, rekao je on i ponovio da nikada kraći sastanak nije bio sa Vučićem.

Hvala mu što nas je ovako brzo primio i što je država Srbija uz nas, zaključio je svoje obraćanje medijima Rakić, prenosi B92.

(foto: Tanjug)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.