Specijalci ROSU pucali na Srbe – Jedan ranjen

Specijalci ROSU pucali na Srbe – Jedan ranjen

Pripadnici specijalne jedinice policije tzv. Kosova ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. pukom srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Miljan D. je pogođen u predjelu lijevog grudnog koša i ima prostrijelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

„Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca pucali su na srpsko vozilo i Srbe u njemu rafalom samo zato što nisu željeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nemaju šta da traže na sjeveru KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi“, istakao je Petković.

On podsjeća da Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na sjeveru upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo, prenose Novosti.

„Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na sjeveru KiM“, zaključio je Petković.

autor:agencije, foto:tanjug.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.