Srbijanac prodao kćerku za 15.000 evra u Italiji, smanjena mu kazna

Srbijanac prodao kćerku za 15.000 evra u Italiji, smanjena mu kazna

Državljaninu Srbije Vasiliju H. u Italiji je smanjena kazna zatvora na koju je bio osuđen jer je svoju, tada trinaestogodišnju, kćerku, prodao za 15.000 evra.

Kako prenosi „Firenca tudej“, Vasilije H. više nije u klasičnom zatvoru, već je prebačen u kućni zatvor sa elektronskim nadzorom.

„Vasilije H. bio je osuđen na 13 godina robije jer je utvrđeno da je svoju kćerku prodao za ugovoreni brak i za to uzeo 15.000 evra. On se na presudu žalio, a sud je prihvatio žalbu i smanjio mu kaznu na osam godina i osam mkeseci. U presudi je navedeno da je olakšavajuća okolnost to što je on postupao u skladu sa tradicijom etničke grupe kojoj pripada“, prenosi portal.

Kako podsjećaju, za priču se saznalo kada je djevojčica igrajući video igricu u razgovoru sa virtuelnim prijateljem ispričala u kakvim uslovima živi.

„Ona je navela da je u Francuskoj u braku sa pratkično nepoznatim mladićem, te da ju je prodao rođeni otac“, navodi portal.

Djevojčica koju je otac prodao danas ima 22 godine.

„Ona više nije u kontaktu sa ocem, a interesantno je da ne živi u Firenci, već da se odselila i otpočela zajednički život sa dečkom koji joj je pomogao da se oslobodi i prijavio slučaj policiji“, navodi portal, a prenosi „Kurir„.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.