VELIKO PRIZNANJE ZA SRBIJU U OBLASTI BORBE PROTIV DOPINGA U SPORTU

VELIKO PRIZNANJE ZA SRBIJU U OBLASTI BORBE PROTIV DOPINGA U SPORTU

Izvršni odbor Svjetske antidoping agencije je na redovnoj godišnjoj sjednici izabrao  prof. dr Milicu Vukašinović Vesić, direktorku Antidoping agencije Srbije za člana Stalnog komiteta za zdravlje, medicinu i istraživanja.

 

Stalni komitet Svjetske antidoping agencije, broji samo 12 članova izabranih iz cijelog svijeta, koji predstavljaju sam vrh sportske medicine u svijetu i jedno je od najuglednijih u najprestižnijih tijela Svjetske antidoping agencije.

Prof. dr Vukašinović Vesić je eminetni stručnjak naše zemlje koja je do sada bila predstavnik Srbije u međunarodnim sportskim federacijama kao Sekretar medicinske komisije Evropske plivačke federacije i član Pravne i etičke komisije Svjetske rvačke federacije, gde je svojim angažovanjem i radom prepoznata višestruko na međunarodnom nivou.

Pored toga, u mandatu prof. dr Milice Vukašinović Vesić Srbija je kroz rad Antidoping agencija Srbije dobila status zemlje koja služi kao primjer drugima u borbi protiv dopinga u sportu.

Ipak, ono što prof. dr Vukašinović Vesić uvijek ističe je da je cilj rada Antidoping agencije to da danas sportisti Srbije u Antidoping agenciji Srbije imaju podršku da se u kontinuitetu edukuju, sačuvaju svoje zdravlje i postižu vrhunske rezultate na pošten način, bez korištenja bilo kakvih nedozvoljenih supstanci.

Odabir predstavnika Srbije u ovo izuzetno značajno tijelo Svjetske antidoping agencije predstavlja veliko zasluženo priznanje kako za Prof. dr Vukašinović Vesić, tako i za Ministarstvo omladine i sporta i Antidoping agenciju Srbije, koji su sistemski i u sinergiji sa svim nadležnim organima u Republici Srbiju učinili da danas Srbija bude jedan od lidera u svijetu na polju borbe protiv dopinga u sportu.

Izvor: Kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.