Vrtić nazvali „Pivara“, komentari pljušte: „U to ime, živjeli“

Vrtić nazvali „Pivara“, komentari pljušte: „U to ime, živjeli“

Komentari na društvenoj mreži Tviter ponovo su se „razbuktali“ nakon što je jedan od korisnika postavio fotografiju na kojoj se vidi nesvakidašnji naziv vrtića – „Pivara“ u Jagodini. Korisnici su odmah započeli sa standardnim, pomalo sarkastičnim komentarima, dok su drugi bijesni zbog, kako navode, „neprikladnog“ naziva.

„U to ime, živjeli!“, napisao je jedan od korisnika.

Građani su se pitali zbog čega bi vrtić trebalo da ponese ovakvo ime, dok su neki spominjali da naziv sugeriše da se djeci ponudi ovo alkoholno piće ukoliko im se ne spava, naravno, kroz šalu.

Ipak, jedan od korisnika društvene mreže pokušao je da objasni šta je posredi navodeći da je upravo ovo vrtić u koji je i on išao.

„Moj vrtić. Išao sam tamo 1977. Nalazi se u prelijepoj staroj predratnoj vili, koja je bila u krugu čuvene Jagodinske pivare, kažu da je u njoj živio nekadašnji vlasnik pivare, inače Čeh. Zato se tako zove. Nama Jagodincima – ništa čudno. Odličan vrtić i dan danas“, pohvalio je Jagodinac ustanovu koju je i sam pohađao.

Drugi možda ne dijele njegovo iskustvo, međutim objašnjavaju da postoji i dio grada sa istim nazivom, te pretpostavljaju da je ovo jedan od razloga zašto je vrtić ponio baš ovo ime.

„Tako se zove dio grada, postoji i MZ i biračko mjesto Pivara. Niš ima Duvanište, Novi Sad Detelinaru“, objašnjava jedan korisnik.

autor:ATV foto:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.