Za svaku osudu: Sačekao da prodavačica okrene leđa pa ukrao kutiju sa prilozima za liječenje dječaka

Za svaku osudu: Sačekao da prodavačica okrene leđa pa ukrao kutiju sa prilozima za liječenje dječaka

Snimak krađe u Novom Sadu osvanuo je na društvenim mrežama, a za kratko vrijeme izazvao je veliki broj negativnih komentara.

 

Naime, za sada nepoznati mladić uhvaćen je na sigurnosnim kamerama kako čeka pravi trenutak da bi bez imalo premišljanja ukrao kutiju za dobrovoljne priloge namijenjene za liječenje bolesnog dječaka Nemanje Stijakovića.

Odmah potom udaljava se sa lica mjesta, ne znajući da su ga kamere snimile.

Kutija sa prilozima se nalazila na pultu, kako bi mušterije mogle da ostave donaciju u skladu sa svojim mogućnostima.

Sa sada nije poznato koliko novca se moglo nalaziti u kutiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Nemanja je rođen 20.02.2008. godine u Novom Sadu. Njegova borba je krenula odmah po rođenju jer mu je uspostavljeno više dijagnoza koje trajno narušavaju njegovo zdravlje.

Nemanjina osnovna dijagnoza je cerebralna paraliza, koju prati i mentalna retardacija. Teško uspostavlja kontakt sa ljudima. Nemanja ne hoda. Njegov život je vezan za invalidska kolica.

Nemanja danas ima 12 godina. Detaljnom dijagnostikom, genetskim ispitivanjima koje su roditelji radili u Holandiji, ustanovljeno je da Nemanja ima Sy.Angelman (genetski poremećaj koji uzrokuje teškoće u razvoju i neurološke probleme, poteškoće s govorom, ravnotežom, hodanjem).

Dijagnostikovana mu je i epilepsija.

Bez obzira na sve poteškoće sa kojima se danima, mjesecima i godinama suočava, Nemanja je nasmijan i veseo dječak. Da bi mu se zdravstveno stanje poboljšalo, potrebno je nastaviti liječenje.

Sredstva su mu potrebna za specijalističke preglede i dijagnostiku, za rehabilitaciju i terapije, laboratorijske analize, troškove apoteke, za banjsko liječenje kao i za ortopedska pomagala.

Roditelji su za sve ove godine iscrpeli finansijska sredstva, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Nemanja nastavio sa liječenjem.

Svako ko želi da pomogne Nemanji može poslati 47 na broj 3030, prenosi Blic.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.