ZAPALILI DIO ŠKOLE ZBOG IZAZOVA SA DRUŠTVENIH MREŽA

ZAPALILI DIO ŠKOLE ZBOG IZAZOVA SA DRUŠTVENIH MREŽA

Protiv nekoliko učenika osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević” koji su pre dva dana izazvali požar u muškoj svlačionici škole biće pokrenut disciplinski postupak.

Paralelno sa ovom mjerom škole, istragu o incidentu vodi i policija, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dječju zaštitu Slavko Gak.

On je danas obišao ovu novobeogradsku školu u kojoj je djelimično izgorjela jedna prostorija, o čemu se očekuje izvještaj vatrogasaca, i gdje srećom nije bilo povrijeđenih.

– Samo brzom reakcijom zaposlenih koji su po izbijanju brzo ugasili požar izbjegnuta je tragedija, što je zaista najvažnije. Međutim, ono što je poražavajuće za nas, kao društvo, i za roditelje jeste činjenica da prve indicije ukazuju na to da je uzrok požara dječja igra ili čak izazov sa društvenih mreža – rekao je Gak.

– Iz dosadašnjih razgovora saznali smo da su dječaci palili maramicu natopljenu alkoholom, ali će istraga svih nadležnih institucija utvrditi kako se sve zaista i dogodilo. Štetu ćemo sanirati, a ona nije mala – rekla je Lipićeva.

U školu „Branko Radičević” ide oko 1.400 učenika

 

Izvor: Blic

Slika: Grad Beograd

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.