Republiku Srpskui napadaju – NEĆU MIJENJATI SVOJE STAVOVE

Republiku Srpskui napadaju – NEĆU MIJENJATI SVOJE STAVOVE

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, istakao je da saradnja Srpske i Srbije nikad nije bila bolja.

– Ne može je niko ugroziti. Mnogi pokušavaju da ugroze Srpsku. Vučića sam upoznao o tome. Upoznao sam ga o pritiscima koji idu prema Srpskoj i njenom rukovodstvu i da je to interanacionalizovano sada i sankcijama. Nemam objašnjenje osim bolesnih iluzija koje daju ti Britanci. U tom pogledu, to je neka nova pojava – istakao je Dodik.

On je naveo da sve to šalje određene poruke.

– Ništa nije neočekivano i nepozanto, nastavljam da se bavim politikom. Obavljam svije poslove i nemam namjeru da mijenjam osnovne elemente svoje politike. Mislim da je i Vučić razumio da mi je naprosto neprihvtljiva neistina kada bilo  ko, pa i taj njemački diplomata koji i nije visoki predstavnik, kaže da ne želi da naškodi Srpskoj, a oduzima njenu imovinu – rekao je Dodik.

Poručio je da Šmitova odluka o suspenziji Zakona o nepokretnoj imovini neće biti objavljena u Službenom glasniku Srpske i da će Zakon sprovoditi svi organi. Razumije, da Srbija želi očuvati dobre odnose sa Njemačkom, ali sve što Šmit donese za Srpsku ne važi.

autor:RTRS, foto:

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.