Rusija: Ukrajinskim nacistima u Azovstalu svaki sat šaljemo istu poruku, ignorišu je

Rusija: Ukrajinskim nacistima u Azovstalu svaki sat šaljemo istu poruku, ignorišu je

Situacija u Mariupolju se normalizovala i stanovnici se mogu slobodno kretati ulicama, izjavio je portparol ruskog ministarstva odbrane general-pukovnik Igor Konašenkov.

“Situacija u Mariupolju se normalizovala. Stanovnici grada mogu se slobodno kretati ulicama bez da se moraju skrivati od granatiranja ukrajinskih nacista”, rekao je, prenosi ruska novinska agencija Tass.

Prema riječima Konašenkova, u Mariupolj se dostavlja humanitarna pomoć: hrana, voda i osnovne potrepštine. Rekao je i da “vlasti Donjecke Narodne Republike organizuju čišćenje ulica od ruševina i uklanjanje uništene ukrajinske vojne opreme”.

Ministarstvo odbrane Rusije posljednje je izjave State Departmenta o stanju Mariupolja nazvalo lažima.

“Pokušaji portparola američkog State Departmenta da nacistička rulja drži kontrolu nad Mariupoljem su, kao i obično, laž. Uz to što je to lažno, time se na visokom državnom nivou pomaže teroristima. State Department obično dezinformiše vlastite građane i sve ostale”, rekao je Konašenkov.

Zatim je iznio još optužbi na račun Amerike.

“Ukrajina, njeni stanovnici u Mariupolju i drugim gradovima zanimaju Washington samo u smislu profita od opskrbe oružjem i borbe protiv Rusije čak do posljednjeg Ukrajinca. To ponavljaju svi njeni sateliti na prijedlog State Departmenta”, rekao je.

Dodao je da su “svi ostaci ukrajinskih nacista Azov, zajedno sa stranim plaćenicima iz Sjedinjenih Država i evropskih zemalja, potpuno blokirani u kompleksu čeličane Azov”.

“Nacisti ignoriraju naše zahtjeve da se žene i djeca koji su navodno s njima puste da slobodno idu u bilo kojem smjeru. Procedura za izlazak civila iz Azovstala, ako ih tamo ima, prenosi se nacistima svaki sat. Ova informacija se takođe prenosi predstavnicima kijevskog režima preko potpredsjednice vlade”, rekao je.

Izjavio je još da “to što se nacistički Azov i strani plaćenici zadržavaju u čeličani s civilima, ako ih doista ima, pokazuje da nisu branitelji, nego pravi teroristi”.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.