Sam protiv svih pa i OPOZICIJE

Sam protiv svih pa i OPOZICIJE

Glasno najavljivan „Razgovor sa građanima“, zakazan 24. juna u fočanskom Muzeju „Stara Hercegovina“, za Nebojšu Vukanovića, ali i Jelenu Trivić, Branislava Borenovića, Vukotu Govedaricu i Ljubišu Krunića nije se desio. Niko od najavljenih predstavnika opozicionih političkih partija nije, na bilo koji način, ispoštovao onih šezdesetak ljudi koji su dolaskom uvažili goste. Nigdje nije objavljeno, šta su poslanici kazali Fočacima. Prisutni kažu da je fotografisanje bilo strogo zabranjeno, jer se i na malobrojnim fotografijama za privatne arhive osjetila tenzija koja je te večeri prštala, posebno između Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića.

Karambol

„Bolje da niste dolazili“, kazao je u jednom trenutku predsjednik PDP-a Foča Zoran Mandić.

Penzionisani policajac je na famoznom „Razgovoru sa građanima“ u svoj notes mogao zabilježiti više prekršajnih prijava, vrijeđanja , nego što je mogao čuti političkih stavova od uvaženih kandidata na narednim izborima.

Elem, Vukota Govedarica nije propustio priliku da protivkandidatu na izborima u Izbornoj jedinici devet i najvećem galamdžiji u svim izbornim jedinicama, skrene pažnju da mu SDS ovaj put neće tolerisati nadgradnju na uštrb nemanja vlastite stranačke infrastrukture.

„Ne možeš ti pljuvati po meni i Mirku Šaroviću, a onda od nas tražiti podršku“, govorio je Govedarica, aludirajući na stavove Vukanovića u kojima navodi da je SDS pogriješio što nije njega promovisao kao kandidata za Predsjedništvo BiH. Bilo je priče i o dugogodišnjem šlepanju, ali i o iskrenim ponudama SDS-a Listi za pravdu i red da na izborima nastupaju zajedno te da će Vukanović i nekoliko njegovih kadrova biti valjano zastupljeno na izbornim listama.

Razvezao jezik

„Ja vama govorim istinu u lice, a vi mene napadate više nego bilo ko iz pozicije”, kazao je Vukanović naglašavajući da mu najviše smetaju pridike koje mu drže Bosić, Govedarica i Šarović.

„Uvijek sam išao glavom gdje vi niste smjeli nogama i dobio sam samo šikaniranje, jer sam se borio za druge i opštu stvar. Nekako odmah poslije izbora vaši kandidati priđu vlastima, a ja ostajem na vjetrometini udaraca i borbe sa režimom“, naricao je Vukanović.

U isto vrijeme, u Trebinju je u organizaciji Gradskog odbora SNSD-a održan, ispostaviće se takođe nepotreban, koncert Šake Polumente.

Zagledan više preko Čemerna nego u svoje sagovornike, Vukanović je likovao na „mali odziv“ ljubitelja Šakinog melosa, hladnog piva i vruće pljeskavice, govoreći Vukoti i Jeleni Trivić da je u pravu kada sebe stavlja ispred njih, jer su Milorad Dodik i Željka Cvijanović dio govora pred koncert posvetili njemu, a ne njima kao kandidatima.

Greška u koracima

Istina, koncert na Bregovima nije obilovao političkim porukama, ali se dešavao baš u vrijeme kada je pod Platanima nastupalo 28 kulturno umjetničkih društava iz regiona.

SNSD kao organizator nije o tome vodio račun, a jer se ispostavilo da su tradicionalne melodije i igre bile zanimljivije Trebinjcima, ali i brojnim gostima koju su okupirali Trebinje.

SNSD u Trebinju oko sebe okuplja brojne političke partije od kojih neke i nemaju svoj identitet, ali ni kapacitet da nešto ozbiljnije urade.

Sama činjenica da Vukanović „provalio“ u jednu viber grupa sa četrdesetak članova više govori o organizaciji te partije nego o njegovoj sposobnosti da ekskluzivno objavi šta se dogovara i ko je za koju ulogu zadužen.

autor:faktormagzin, test je izašao u FM 54 štampanom izdanju od 30 juna 2022. godine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.