Šapić odbio uklanjanje murala Ratka Mladića!

Šapić odbio uklanjanje murala Ratka Mladića!

Ne znam da li je Ratko Mladić tokom rata počinio ratne zločine, ali znam da je branio srpski narod u Bosni i Hercegovini.

To je  rekao gradonačelnik Aleksandar Šapić, na saopštenje Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji u kojem se traži uklanjanje murala sa likom Ratka Mladića na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića.

Prvi čovjek prestonice ističe da je Haški tribunal za njega izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića, te nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, mnogo ranije nego što je osudio Mladića.

– Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio – izjavio je Šapić. – Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i vjerovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju proterani sa svojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam.

On je istakao da možemo da govorimo o grafitima u Beogradu i komunalnom redu uvijek, ali da moli javnost da se u te stvari ne miješaju Haški tribunal i njegove presude.

– U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i moraćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mjesto i ispunjava vam te vrste „haških“ želja – poručio je Šapić.

autor:agencije, foto:kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.