Šeranić: Nastavljam da radim, ne osjećam da sam bačen lavovima

Šeranić: Nastavljam da radim, ne osjećam da sam bačen lavovima

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, rekao je da nakon američkih sankcija nastavlja da radi sve ono što je u opisu posla ministra zdravlja i da od toga neće odustati.

On je rekao da bi bilo interesantno vidjeti šta će biti sa onima koji su obrazlagali Zakon o medicinskim sredstvima iz 2001. godine.

„I ja sam se probudio jutros i otišao na posao da obavljam aktivnosti koje imam. Moj zadatak je da nastavim da radim sve ono što je u opisu posla ministra zdravlja i socijalne zaštite i od toga neću svakako odustati. Što se tiče samog obrazloženja sankcija, što je vrlo interesantno u ovome svemu što se dešava, imate zakon koji 2001. donesen kao Zakon o medicinskim sredstvima u Republici Srpskoj pa bilo bi interesantno vidjeti šta će biti sa onim ko je obrazlagao taj zakon. Taj zakon je bio važeći onog trenutka kad je usvojen Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH, samo se nije primjenjivao. Upravo smo mi ovim zakonom iz 2021.  taj zakon stavili van snage i donijeli ovaj o kojem se toliko priča“, rekao je Šeranić.

On je naveo da jeste Ministarstvo zdravlja pripremalo taj zakon, a da je on poslije dobio mišljenja ministarstava Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo koji govori o ustavnosti samog zakona.

„Vlada ga je usvojila i uputila u Narodnu skupštinu, poslanici su glasali za taj zakon, zakon je otišao u Vijeće naroda, potom je poslat na Ustavni sus, pa je dobio neko mišljenje, pa je vraćeno u Vijeće naroda, onda je predsjednica potpisala Ukaz, i onda je Alen Šeranić označen kao etnonacionalista vezano za donošenje samog zakona. Ne želim jadikovati i pitati da li je to pravedno ili ne, to upšte nije bitno, moje je svakako da radim“, naglasio je Šeranić.

Kaže da se ne osjeća kao da je bačen lavovima i dodaje da kada vršite ovakvu funkciju onda i preuzimate breme i teret onoga što vas može dočekati u budućnosti.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.