Šmitov saradnik motorom udario dvije djevojčice u Sarajevu pa se pozvao na imunitet

Šmitov saradnik motorom udario dvije djevojčice u Sarajevu pa se pozvao na imunitet

U nesreći koja se dogodila 12. novembra u Sarajevu, u kojoj su povrijeđene dvije maloljetnice učestvovao je vozač Markus Morgner, njemački državljanin koji ih je udario motociklom.

 

Ova informacija potvrđena je za portal „Avaza„.

Kako piše portal Istraga, riječ je o osobi zaposlenoj u OHR-a, a neće odgovarati u BiH jer se već pozvao na diplomatski imunitet.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je da njemački diplomata Markus Morgner, koji je u ulici Terezije motociklom udario dvije maloljetnice, neće biti procesuiran u BiH.

„On se pozvao na imunitet i neće biti krivično gonjen u Bosni i Hercegovini“, kazala je za „Avaz“ Bavčićeva.

– Dana 12.11.2022.godine u 18:30 sati na kolovozu raskrsnice ulica Zagrebačka – Terezija – Most Suade i Olge, područje opštine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz maloljetnog pješaka rođena 2007. godine i maljoljetnog pješaka rođena 2006. godine iz Sarajeva, od strane motocikla marke Kawasaki, registarskih oznaka OAL-WM 109, kojim je upravljao vlasnik-vozač M.M. rođen 1970.godine u Njemačkoj.

Povrijeđenim osobama ljekarska pomoć je ukazana na KUM UKC Sarajevo, nakon čega su upućene na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je maljoljetna djevojčica rođena 2007. godine zadržana na daljnjem liječenju, a maljoljetna djevojčica rođena 2006. godine je nakon ukazane ljekarske pomći upućena na kućno liječenje. O događaju je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode – rečeno je ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tokom uviđaja, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su o svemu obavijestili dežurnog tužioca.

(avaz, istraga, Foto: avaz)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.