SNSD Šekovići potvrdio pisanje Faktormagzina: Porodičnim firmama načelnika opštine isplaćen ogroman novac iz budžeta opštine

SNSD Šekovići potvrdio pisanje Faktormagzina: Porodičnim firmama načelnika opštine isplaćen ogroman novac iz budžeta opštine

Opština Šekovići koju predvodi Miladin Lazić firmama svog oca i brata isplatila je na desetine hilada maraka samo u ovoj i prošloj godini.

Potvrdili su tako u OO SNSD Šekovića pisanja Faktormagazina o klasičnom nepotizmu i sumnjama na krimnal načelnika opštine, njegovog brata i oca.

Naime, Miladin Lazić kao načelnik opštine, prošle i ove godine, sa firama FOD d.o.o i L.M.d.o.o Šekovići sklopio je niz poslova i usluga na račun budžeta opštine.

Ništa ne bi bilo čudno da vlasnici firme nisu njegov otac i brat.

Tako je FOD d.o.o. čija je osnovan djelatnost finalana obrada drveta sa opštinom Šekovići potpisala više ugovora vrijednih oko 46.000 KM.

Otac načelnika opštine tako je isporučivao pelet za srednjoškolski centar, izvodio radove na ugradnji betonskih cvijevi na putu Strmica- Popovići, izvodio radove na rušenju šupe u Šekovićima, čistio korito rijeke Drinjače, izvodio radove na pripremi kamene deponije, nasipao parkinig šljnukom pa prevozio trupce za loklani most.

Ova frima dobila je čak i posao uređenja klupa u parku.

Građane Šekovića ovaj posao stajao je 2600KM.

Sve ukupno FOD d.o.o inkasirao je 46.194 marke iz budžeta Šekovića.

Опис фотографије није доступан.

Preduzeće L.M. koje se bavi trogivnom na veliko i malo a čiji je vlasnik brat načelnika opštine iz budžeta naplatilo je više od 14.000 maraka.

Tako je brat Mitar bratu Miladinu načelniku opštine a za novac građana Šekovića, nabavljao novogodišnje paketiće, isporučio frižider, navljao rekvizite sa dječiji maskembal a što je možda i najgore preduzeće L.M. snabdijevalo je opštinu uslugama po osnovu reprezentacije za 2021. godinu.

Ukupno L.M. je od opštine dobio poslova u vrijednosti od 14.421,oo KM.

Опис фотографије није доступан.

Kako bi izbjegli javne nabavke i konkurenciju svi ugovori su manji od 7000 KM sa PDV-om što je omogućilo načelniku opštine da bez pretjerano muke poslove dogovara sa porodičnim firmama.

Miladin Lazić nedavno je napustio DEMOS koji je bio u koaliciji sa SDS-om i PDP-om u Šekovićima.

DEMOS je napustio i cijeli Opštinski odbor strnake a ideja porodice Lazić je očigledno bila da se priključe SNSD-u.

Ovo je samo mali dio pravog „porodičnog biznisa“ porodice Lazić o kojem smo pisali u štampanom izdanju Faktormagzina.

Podsjećamo porodica Lazić ima još firmi i sve su redom radile sa opštinom Šekovići čiji je načelnik jedan od najbližih srodnika vlasnika preduzeća.

Čak je i sam Miladin bio suvlasnik nekih od tih firmi ali je ipak 2019. godine kada je postao savjetnik u Vladi Republike Srpske prepustio svoje suvlasništvo u tim firmama.

To ih narvano nije spriječio da ih sve „naslone“ na republički a od 2020. godine kada je postao načelnik i na budžet Šekovića.

Šekovići: Opština kao porodični bankomat?!

autor:faktormagazin, foto:faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.