SNSD Šekovići traže smjenu Marka Perendića

SNSD Šekovići traže smjenu Marka Perendića

Nakon što je Faktor u  prošlom broju objavio tekst o tome kako je direktor Turističke organizacije opštine Šekovići Marko Perendić, na svom privatnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, objavio status u kojem pogrdo govori o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, oglasio se lokalni SNSD sa zahtjevom za njegovu smjenu.

SNSD, koji je u Šekovićima opozicija DEMOS-u, traži smjenu Perendića, jer je, po mišljenju rukovodstva vladajuće stranke Republike Srpske, napravio veliku štetu Opštini javno kritikujući predsjednika Srbije.

Iz ove stranke napominju da se ni sam načelnik Šekovića, Miladin Lazić, nije ogradio od stavova svog stranačkog kolege.

Lazić je u zvaničnu posjetu primio i Borisa Malagurskog koji otvoreno zagovara stavove koji su suprotni zvaničnoj politici Srbije, tačnije predsjednika Aleksandra Vučića. SNSD podsjeća načelnika da je Vučić, kao i cijela Srbija, pružio značajnu pomoć opštini Šekovići.

Zbog toga, najmanje što može da uradi načelnik Lazić je smjena spornog direktora Turističke organizacije te da se izvini cjelokupnoj javnosti Srbije zbog poteza svojih kadrova.

Da li je javni ili zatvoreni profil? Stav je stav!

Faktoru se, putem poruka na mrežama, javio i Perendić.

„Bravo za naslov, odakle vam pravo da sa mog privatnog profila objavljujete fotografije i odakle vam ideja da kažete da neko nekog mrzi i odakle i kakve veze imaju moji kućni ljubimci i moja ljubav prema njima sa bilo čim“, napisao je Perendić i poručio „da se vidimo na sudu”.

 

Podsjećamo, Perendić je na svom  profilu na društvenoj mreži oštro kritikovao predsjednika Srbije, jer je obećao novac fudbalerima Srbije ukoliko se plasiraju na Svjetsko prvenstvo, nazivajući ga pogrdnim imenima.

Načelnik opštine Miladin Lazić se ni nakon mjesec dana nije ogradio od stava svog stranačkog kolege.

autor: Faktor, tekst je izašao u štampanom izdanju Faktora od 9.decembra.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.