Srpska i Srbija zajedno u očuvanju nacionalnog identiteta

Srpska i Srbija zajedno u očuvanju nacionalnog identiteta

Učenici u Republici Srpskoj izučavaće dodatno stradanje srpskog naroda u svim ratovima.

S ciljem jačanja svijesti o stradanju srpskog naroda i razvijanja kulture sjećanja, a kroz usvajanje metodologija rada o izučavanju žrtava Holokausta, pokrenute su aktivnosti koje će omogućiti dodatno izučavanje stradanja srpskog naroda u svim ratovima”, saopšteno je nakon sjednice Vlade Srpske.

Naglašavaju da je pripremljen priručnik za nastavnike za integrativni, tematski pristup izučavanju predmeta od nacionalnog značaja pod nazivom „Očuvanje srpskog nacionalnog interesa i nacionalnih vrijednosti u kontekstu osnovnog vaspitanja i obrazovanja“.

Priručnik je namijenjen nastavnicima koji realizuju nastavu srpskog jezika i književnosti, istorije, geografije, poznavanja prirode i društva, muzičke kulture i likovne kulture.

Koristeći ovaj priručnik, nastavnici iz Republike Srpske, ali i iz Srbije, će kroz pomenute predmete ili međupredmetne sadržaje, učenike osnovnih škola upoznavati sa nacionalnim identitetom srpskog naroda bez obzira gdje žive, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Koristeći Priručnik, nastavnici iz Srbije i Srpske će zajedno sa učenicima raditi na očuvanju jedinstvenog srpskog nacionalnog identiteta, njegovanju zajedničkih tradicionalnih, kulturnih, istorijskih i nacionalnih vrijednosti, te graditi svijest o jedinstvenim interesima i ciljevima kako u sadašnjosti, tako i u budućnosti bez obzira na prostorna ograničenja.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.