Suspendovani policajci koji su brutalno pretukli mladića u Mostaru

Suspendovani policajci koji su brutalno pretukli mladića u Mostaru

Dvojica policijskih službenika, koji su premlatili mladića u Mostaru, odmah su udaljena sa dužnosti i pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će biti istraženi svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrđeno postojanje elemenata njihove krivične odgovornosti, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Ističu da je početna informacija o događaju proslijeđena kantonalnom Tužilaštvu.

„MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10. aprila, u 23.05 časova, a za koji nema opravdanja“, navedeno je u saopštenju.

Iz policije su ukazali da je riječ o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se MUP HNK duboko izvinjava cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo.

„Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima“, naglasili su iz kantonalnog MUP-a.

U medijima i na društvenim mrežama proširio se snimak nadzorne kamere na kojem se vidi da dvojica policajaca pred ulazom jedne zgrade u Mostaru premlaćuju mladića.

Osoba koja je poslala snimak medijima navela je da se premlaćivanje dogodilo zbog kršenja policijskog časa, koji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu počinje u 21.00 čas.

Mladiću je tokom noći pozlio pa je primljen u bolnicu gdje su mu konstatovane povrede.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.