Sve više pitanja u Crnoj Gori- Gdje je bila policija, komšije tražile oružije i na kraju kako je mještatanin u njega sasuo pet metaka…?

Sve više pitanja u Crnoj Gori- Gdje je bila policija, komšije tražile oružije i na kraju kako je mještatanin u njega sasuo pet metaka…?

U Crnoj Gori je trodnvena žalost zbog tragično izgubljenih 11 života ali je u tamošnjoj javnosti i sve više pitanja.

Ubica Vuk Borolivić nasumično je više od sat vremena ubijao komšije lovačkim karabinom.

Mnogi se pitaju gdje je sve to vrijeme bila specijlana policija budući da je Cetinje prestonica Crne Gore gdje „sjedi“ predsjednik države i sigurno je da je u gradu bilo dosta policije.

Drugo pitanje je kako niko nije zaustavo čovjeka koji je ispalio namnje sto metaka iz, opet lovačkog karabina,u koji staje pet ili sedam metaka što znači da ga je punio više puta.

Na kraju danas se saznaje da je  Vuk Borilović je pogođen sa najmanje pet metaka, pokazala je obdukcija.

Prema saznanjima „Vijesti“, obdukcija pokazuje da ima barem pet ulaznih rana, a balističari i patolozi će dati ocjenu iz kojih oružja je Borilović pogođen i koje su rane bile smrtonosne.

Borilović je juče u centru Cetinja ubio deset sugrađana, među kojima je i dvoje maloljetne djece, a ranio njih šest.

„Vijesti“ saznaju da je Borilović imao dozvolu za oružje kojim je počinio nezapamćeni masakr na Cetinju, jer je kao lovac imao oružni list.

Borilović je tokom krvave drame iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Prema tvrdnjama nadležnih, njega je tokom razmjene vatre sa policijom, hicima iz pištolja života lišio sugrađanin.

Prethodno, Borilović je odbijao da se preda organima reda, iako je bio opkoljen.

Vuk Borilović  Cetinjanin koji je juče počinio nezapamćeni masakr kada je ubio 11 ljudi, među kojima je i dvoje djece, a njega je potom likvidirao jedan od meštanina naselja Medovina, u posljednje vrijeme ponašao se čudno i pokazivao je znake paranoičnog ponašanja, navode mještani.

Kako navode mještani naselja Medovina, Borilović je u posljednje vrijeme bio izuzetno podozriv, nepovjerljiv prema komšijama sa kojima godinama živi, pokazivao je i neke znake paranoičnog ponašanja, ali ipak niko nije mogao da nasluti što će se 12. avgusta desiti u crnogorskoj prestonici, prenosi Blic.

Komšijama se, kažu, nije mnogo obraćao, niti sa njima razgovarao.

„Vuk je više od pet godina radio u Nacionalnom parku, a bio je šef službe za ambijentalnu higijenu, zadužen za održavanje urednosti parka, postavljanje mobilijara… Bio je radan i vrijedan čovjek, ali u posljednje vrijeme je bilo upadljivo da se povukao. Došao bi na posao, uradio što treba, a onda bi se osamio, distancirao se od kolega. Bio je kolega i drug da sve u životu pomogne onome koga je volio, a koga nije volio i to mu se vidjelo“, ispričao je kasno sinoć za Pobjedu jedan od Borilovićevih kolega iz NP “Lovćen”, navodeći da ovakav masakr može biti rezultat jedino pomračenja uma.

Napravio haos kod komšije, lomio mu sve po kući

Mještani pričaju da je prije 15 dana Borilović upao u kuću jednog od komšija i napravio haos. Standard.me piše da je Borilović tada upao u kuću komšija i polomio im stvari! Juče je, prema navodima izvora ovog lista, trebalo da ode u Psihijatrijsku bolnicu u Dobroti zbog psihičkih problema koje je imao u posljednje vrijeme.

„Da je policija na vrijeme, nakon prvog napada na komšije, reagovala i pretresla kuću Borilovića, vjerovatno bi našla oružje i oduzela ga, ovako čekalo se da on ode na posmatranje u bolnicu u Dobroti“, kaže jedan od sugrađana.

Nakon nezapamćene tragedije čitavo Cetinje je u šoku. Pričaju da je Borilović u posljednje vrijeme umislio da ga komšije progone i da “bacaju čini na njega”, da ga potkradaju. Nedavno je zbog toga postavio i nadzorne kamere.

Mještani navode da je suprugu i troje djece Borilović prije nekoliko dana odveo u Herceg Novi i da se čudno ponašao.

Očevici: Tražili smo od policije oružje da ga mi zaustavimo

Očevici užasa su za Standard.me rekli da su juče molili policiju da im da oružje da probaju oni da ga zaustave, ali da im to nije bilo dozvoljeno.

Borilović je prema njihovim riječima pucao i u pravcu Hitne pomoći sprečavajući ih da dođu do žrtava.

„Tražili smo policiji oružje da pokušamo mi da mu priđemo i da ga zaustavimo, ali zalud oni su pokušavali da pregovaraju sa njim, ali nama je bilo jasno da je čovjek neuračunljiv te da sa takvim nema pregovora“, kazao je jedan od očevidaca.

Majka i dvoje djece prve žrtve

Medicinska sestra Nataša Pajović Martinović i njena dva sina – jedanaestogodišnji Marko i tri godine mlađi Mašan bili su prve žrtve pomahnitalog Vuka Borilovića na Cetinju. Prema prvi podacima istrage, pomahnitali Borilović juče je u 15.30 došao na sprat kuće u kojoj su kao podstanari živeli Martinovići. Kod kuće su bila samo djeca i njihova majka. Natašin muž, i otac mališana, u tom trenutku nije bio kod kuće. Do rasprave je, navodno, došlo zbog kirije – kako i šta tačno, nikome nije poznato.

Pomahnitali Borilović uzeo je oružje i zapucao – najprije u djecu, koja su pokušala da se sakriju iza vrata, a potom u Natašu. Mališani su preminuli na licu mesta, a nesrećna žena podlegla je povredama u bolnici.

Prema navodima crnogorskih medija, Borilović je nakon toga pozvao njenog supruga Miloša na telefon i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju porodicu”, a onda je krenuo dalje u svoj krvavi pir.

Ušao je u dom komšija, porodice Drecun, otvorio vatru i tamo ubio troje ljudi (Danijelu, Dimitrija i Rajka Drecuna), a onda je pucao i teško ranio njihovog unuka i sinovca Aleksandra Drecuna (32).

Nastavio je dalje da puca – nije poštedio ni svog ujaka Gorana Đurišića, ni komšije Milana Mitrovića, Aleksandru i Danijelu Radunović. Potom je nastavio dalje i ranio još četvoro komšija, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušao da ga obuzda.

“U posljednje vrijeme je bio kao usamljeni vuk”

Kolega o Vuku Boriloviću koji je ubio 11 osoba na Cetinju:

“Vidno se promijenio, koga nije volio to se na njemu vidjelo”

Krvavi pir zaustavio je mještanin Nenad Kaluđerović koji je otvorio vatru na njega i ubio ga.

autor:faktormagazin,/vijesti.me, foto: vijesti.me

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.