SVEŠTENIK MIODRAG POSTAVIO KAMERU DA VIDI KO KRADE SA IKONE: Šokirao se kad je premotao snimak

SVEŠTENIK MIODRAG POSTAVIO KAMERU DA VIDI KO KRADE SA IKONE: Šokirao se kad je premotao snimak

Poražavajući snimak zabiježile su sigurnosne kamere postavljene u Crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene u čačanskom naselju Konjevići.

 

Ova bogomolja već nekoliko puta se našla na meti provalnika i ponovo je uslijedio sraman čin, kad je muškarac prišao ikoni, celivao je a zatim i uzeo novac koji se tu nalazio.

– Već duže vrijeme sam primijećivao da neko uzima novac koji se nalazi ispod ikone, bio sam prinuđen da postavim kamere. Ono što sam vidio ostavilo me je u šoku. Taj čovjek je dugo dolazio i molio se u ovom hramu, nosio je sa sobom istrošenu brojanicu koju je vrtio u ruci, što je govorilo o tome da je bio vjernik ili se samo tako predstavljao. Tražio je moj blagoslov da boravi u crkvi i dolazio je nekoliko puta tokom sedmice, kazao je za RINU, protojerej Miodrag Todorović starešina crkve u Konjevićima.

Provalnik je odranije poznat policiji, a već je osumnjičen da je obio nekoliko manastira i crkva na teritoriji grada Čačka.

Sa sobom je nosio šrafciger čime je olako obijao što se vidi i na snimku, bio je iskusan i trebalo mu je svega nekoliko minuta.

Čekao je trenutak kad nikog nije bilo u hramu. Policija ga je identifikovala i još uvijek ga traži, dodao je otac Miodrag.

Prema saznanjima agencije RINA, na meti ovog razbojnika našli se su i manastir Nikolje u Ovčar Banji, kao i crkva Uspenja Presvete Bogododice u Čačku. Čačačnska policija intezivno radi na rasvjetljavaju ovih slučajeva.

(Rina-Kurir, Foto: RINA Printscreen)

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.