Bajden rekao da ima rak, Bijela kuća objasnila njegove riječi

Bajden rekao da ima rak, Bijela kuća objasnila njegove riječi

Američki predsjednik Džozef Bajden u srijedu je zaprepastio javnost dok je držao govor na temu zagađenja i globalnog zagrijavanja.

Bajden je izjavio da ima karcinom, zbog čega je Bijela kuća reagovala.

 

Američki predsjednik (79) komentarisao je zagađenje od strane rafinerija nafte u državi u kojoj je rođen i odrastao. Bajden je iz Klejmonta u Delaveru, državi koja je dugo držala crni rekord po broju oboljelih od raka.

 

„I zbog tih rafinerija i ja, i mnogo ljudi s kojima sam odrastao, imamo rak, i zato je Delaver dugi niz godina imao najvišu stopu oboljelih od raka u naciji“, rekao je Bajden.

 

Portparol Bijele kuće Endrju Bejts je, na pitanje „New York Posta“ da li američki predsjednik ima rak, odgovorio citirajući tvit jednog kolumniste.

 

On je objasnio da je Bajden prije stupanja na dužnost predsjednika imao više karcinoma kože koji nisu bili melanom, i koji su tretirani i uklonjeni.

 

Javnost je zbunila činjenicom da je Bajden upotrijebio sadašnje, a ne prošlo vrijeme govoreći o raku koji je imao, prenosi „Mondo.rs“.

 

Dodatnu konfuziju u Bajdenov gaf unosi izvještaj njegovog ljekara dr Kevina Okonora.

 

Doktor je u izvještaju napisao da je Bajden imao rak kože, ali izazvan boravkom na suncu bez nošenja zaštitnog faktora, dok se izloženost hemikalijama i zagađenju ne pominju. Bajden je u mladosti radio kao spasilac na bazenu zbog čega je stalno bio izložen Sunčevim zracima. Njegov ljekar je prošle godine u izvještaju naveo i da „trenutno ne postoje dijelovi kože predsjednika koji djeluju sumnjivo“.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.