Britanski Hanibal Lektor uskoro ide na pogubljenje!

Britanski Hanibal Lektor uskoro ide na pogubljenje!

Jedan od najpoznatijih serijskih ubica u Ujedinjenom Kraljevstvu umrijeće u podzemnoj staklenoj kutiji pošto je odbijen njegov posljednji zahtjev da ga premjeste u sektor s ostalim zatvorenicima. U pitanju je Robert Modsli (68), jezivi ubica po čijem liku i djelu je nastao i čuveni filmski negativac, kanibal Hanibal Lektor iz kultnog filma „Kad jaganjci utihnu“.

Modsli se nalazi u privatnoj podzemnoj ćeliji u podrumu zatvora, a ove nedjelje mu je rečeno da će tamo ostati do kraja života, pošto su šefovi zatvora procijenili da je previše opasno da bude s ostalim zatvorenicima i čuvarima.

– Prošlog mjeseca su ga odbili, ali on se žalio na odluku i želio je da provede Božić s drugim ljudima. Jasno su mu rekli „ne“ i dodali da više ne mora da pita jer nema šanse da se predomisle. Tolike godine je proveo sam i ta samoća sigurno utiče na čovjeka. On sigurno nije u najboljem stanju i ko zna šta bi se moglo dogoditi ako bi ga vratili među ljude – rekao je dobro upućen izvor iz zatvorskog sistema.

Slučaj Roberta Modslija jedan je od najčudnijih u istoriji britanskog pravosuđa. Prvo ubistvo počinio je 1974. u Liverpulu ubivši pedofila Džona Farela koji mu je pokazivao fotografije djece koju je zlostavljao. Navodno mu je razbio glavu i kašikom jeo njegov mozak. Predao se policiji i proglašen je nesposobnim za suđenje te je poslat u bolnicu Brodmur, dom nekih od najnasilnijih zatvorenika u Britaniji.

To se pokazalo kao loša procjena, pošto su ga strpali u ćeliju sa zlostavljačem djece Dejvidom Frensisom. Modsli je uz pomoć cimera Frensisa mučio do smrti i na kraju njegovo tijelo objesio tako da ga zatvorski čuvari vide. Osuđen je za ubistvo i poslat u zatvor Vejkfild.

Godine 1978. je zadavio i izbo Selnija Darvuda, koji je bio u zatvoru jer je ubio svoju ženu. Sakrio je tijelo ispod kreveta prije nego što se ušunjao u ćeliju pedofila Bila Robertsa, koji je seksualno zlostavljao djevojčicu od sedam godina. Ubio je Robertsa, isjekao mu lobanju improviziranim bodežom i razbio mu glavu o zid. Kasnije je osuđen na doživotni zatvor uz preporuku da nikada ne bude pušten.

U zatvorima je dobio nadimke Žderač Mozga, Kašikaš i Hanibal-kanibal. Sve njegove žrtve bili su seksualni predatori. U samici je već 42 godine.

Plaše ga se i frizeri

Modsli se u zatvoru čak 12 godina nije šišao, pošto su se frizeri plašili da mu priđu. Kada je jednom dnevno po sat vremena izlazio iz ćelije na rekreaciju, pratilo ga je čak šest čuvara.

Izvor: Alo

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.