Divlji veprovi terorišu Rimljane: „Životinja mi je bila na glavi, da me pas nije odbranio, ne znam šta bi bilo“ (VIDEO)

Divlji veprovi terorišu Rimljane: „Životinja mi je bila na glavi, da me pas nije odbranio, ne znam šta bi bilo“ (VIDEO)

Bilo je 11 sati uveče u Rimu kada je Marta Santanđelo (44) izašla da prošeta psa i baci đubre. Kada se približila kontejnerima u mračnom dijelu ulice, shvatila je da je u opasnosti. Počeo je da juri divlji vepar! Zgrabila je psa i potrčala, ali je bilo prekasno.

Životinja ju je napala sa leđa, pa je Marta pala na zemlju. Ona je samo jedna u nizu žrtava divljih veprova koji terorišu Rimljane.

Napala ju je ženka koja je štitila sedam mladih.

Iako obično ne napadaju ljude, ako osjete prijetnju po svoje mlade ili hranu, mogu „krenuti u akciju“.

– Životinja mi je bila na glavi. Da me pas nije odbranio, ne znam šta bi se dogodilo – rekla je uznemirena Marta za italijansku Republiku.

Ona je imala sreće. Motorista koji je video nesvakidašnji napad ju je odveo u bolnicu gde je ustanovljeno da je zadobila manje povrede.

Međutim, građane Rima već dugo muči ovaj problem.

Procjenjuje se da u italijanskoj prestonici živi oko 6.000 divljih veprova. Obitavaju u gradskim parkovima, ali zalaze i u naseljene oblasti i danju i noću. Često se kreću u većim grupama u potrazi za hranom, pa ulaze u škole, bolnice i restorane, a ponekad ih prolaznici vide kako nonšalantno prelaze prometne ulice i auto-puteve.

– Ovoga puta je meta napada bila odrasla osoba, ali šta bi se dogodilo djetetu? Kolike zube imaju, samo jedan ugriz za nogu je dovoljan da vam ugrozi život – rekao je lokalni aktivista Franko Karanta.

Divlji vepar može da teži i do 100 kilograma i da dostigne dužinu do 1,5 metara.

Pojedini građani su istakli da nadležni nisu uspeli da ih zaštite, pa su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke. U pojedinim naseljima su izdata upozorenja da se ne šeta uveče, kada su ulice praznije.

žhttps://youtu.be/cOWcSqMGMoo

Vlasti su odlučile da na strateškim tačkama postave ograde kako bi veprovi ostali unutar parkova.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.