Kadirov iznio detalje razgovora s Putinom pa zaprijetio Ukrajincima

Kadirov iznio detalje razgovora s Putinom pa zaprijetio Ukrajincima

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je na svom „Telegramu“ video i saopštenje da je učestovao na sastanku predsjednika Rusije Vladimira Putina o mjerama socio-ekonomske podrške. Otkrio je i gdje se sada nalaze njegovi borci.

Ovaj sastanak je održan putem video konferencije, naglasio je Ramzan Kadirov, pa uputio riječi hvale ruskom predsjedniku:

„Vladimir Vladimirovič je još jednom podsjetio na razloge za početak specijalne operacije u Ukrajini. Vladi i regionima je postavio konkretne zadatke za razvoj subjekata i proširio ovlašćenja guvernera u njihovom rješavanju. Posebno su u dušu ušle riječi predsjednika: ‘Rusija nikada neće biti u bijednom i poniženom stanju’. Ne sumnjam ni na trenutak da će se upravo to dogoditi! Ovo su riječi čovjeka koji duboko voli svoju otadžbinu i svoj narod. Naša zemlja će ostati jaka i velika sila sve dok na čelu budu istinske patriote, jaki poslovni rukovodioci, dalekovidi političari, a to je naš nacionalni lider, ruski predsjednik Vladimir Putin“, napisao je Kadirov, pa dodao:

„U svom izvještaju sam govorio o našim vojnicima koji izvršavaju postavljene zadatke u Ukrajini. Oni su zajedno sa mještanima sela Varvarovka LNR uspeli da osujeti podmukle planove Bandere – da oko 500 djece razotkriju kao živi štit. Slava Svevišnjem, uspjeli smo da spriječimo ovo. Sada borci učestvuju u bitkama za grad Rubižnoje i druge oblasti“.

On je potom otkrio da je vodio i privatni razgovor sa Putinom za kojeg je rekao da je pokazao „očinsku brigu“.

„Vladimir Vladimirovič je prenio riječi zahvalnosti vojnicima iz Čečenske Republike. On je napomenuo da svoju profesionalnu dužnost obavljaju sa najvišim stepenom dostojanstva. Na kraju sastanka obavili smo telefonski razgovor sa šefom države. Predsjednik me je, pokazujući očinsku brigu, zamolio da brinem o momcima. U ime svih boraca izražavam iskrenu zahvalnost Vladimiru Vladimiroviču na tako visokom rejtingu. Srećni smo što služimo narodu i Otadžbini!“, zaključio je on.

Prethodno je na svom „Telegram“ kanalu poslao i preteću poruku oružanim snagama Ukrajine u vezi sa navodnim kidnapovanjem Čečena koji žive u Ukrajini.

„Apelujem na SBU i oružane snage Ukrajine. Prestanite sa kidnapovanjem i odvođenjem u nepoznatom pravcu nedužnih Čečena koji su državljani Ukrajine, čija je krivica samo u njihovoj nacionalnosti. Uvjeravam vas da ovaj zločin vlasti neće proći nekažnjeno. Pronaći ćemo sve umiješane u ove nacističke manifestacije i kazniti ih. Nemojte se iznenaditi ako se zahtjev ispuni na isti način“, poručio je Kadirov i dodao:

„I to se odnosi i na počinioce i na one koji znaju gdje se oteti nalaze, ali više vole da ćute. Prije nego što bude prekasno, oslobodite nevine.“

Ramzan Kadirov je ovih dana dospeo na naslovne strane svih svjetskih medija zbog „rata“ na mrežama sa američkim milijarderom Ilonom Maskom. Kadirov je od početka invazije Rusije u Ukrajini 24. februara glasno podržavao odluke ruskog predsjednika i u više navrata istakao da će njegovi dobrovoljci i on boriti na strani Rusije.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.