Kremlj: Uhvaćeni diverzanti koji su pokušali da izazovu eksploziju na „Turskom toku“

Kremlj: Uhvaćeni diverzanti koji su pokušali da izazovu eksploziju na „Turskom toku“

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da su na ruskoj teritoriji uhvaćeni diverzanti koji su pokušali da izazovu eksploziju na gasovodu „Turski tok“.

 

„Pojedine snage, o čijem je porijeklu naznake dao predsjednik Rusije Vladimir Putin, pokušale su da napadnu čak i ‘Turski tok’. Uhvaćeni su diverzanti, nekoliko ljudi je uhapšeno. Htjeli su da ga dignu u vazduh. Na našoj teritoriji, na kopnu“, rekao je Peskov novinarima u četvrtak.

Putin je u ponedjeljak, na operativnom savetovanju sa članovima Savjeta bezbjednosti Rusije saopštio da je Kijev pokušao da izazove eksploziju na jednoj od dionica sistema za transport gasa „Turski tok“.

Evropa praktično bez mogućnosti da kupuje ruski gas

Dmitrij Peskov je u razgovoru s novinarima, takođe, rekao da je Evropa praktično ostala bez mogućnosti da kupuje ruski gas, te da je „Turski tok“ jedina pouzdana maršruta za tranzit tog energenta.

„Gasno čvorište je zaista veoma interesantna tema. Pogledajte, dogodili su se teroristički napadi i, zaista, Evropa je praktično ostala bez mogućnosti, čak i hoće, da kupuje naš gas“, rekao je Peskov i dodao da je Evropa sada osuđena na to da po kupuje tri puta skuplji američki tečni gas.

(izvor i foto: Sputnjik)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.