Lugansk i Donjeck za hitno prisajedinjenje Rusiji: Vrijeme je da se izbriše nepostojeća granica

Lugansk i Donjeck za hitno prisajedinjenje Rusiji: Vrijeme je da se izbriše nepostojeća granica

Predsjednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin pozvao je lidera Luganska da udruže snage s ciljem pripreme za referendum o pridruženju Rusiji.

On je u telefonskom razgovoru poručio lideru Luganske Narodne Republike Leonidu Pasečniku da „naša djela treba da budu sinhronizovana“, objavljeno je na društvenim mrežama, prenio je Rojters.

Javna komora Donjecke Narodne Republike uputila je zahtjev lideru DNR Denisu Pušilinu da hitno bude održan referendum o prijemu republike u sastav Ruske Federacije, prenose ruski mediji.

O ovom zahtjevu saopštio je predsjedavajući Javne komore DNR Aleksandar Kofman.

„Vrijeme je da se izbriše nepostojeća granica između naših država, koja je odavno izbrisana u našim srcima, i da održimo referendum o prisajedinjenju DNR Ruskoj Federaciji. U vezi sa gore navedenim, molim šefa republike Denisa Pušilina i Narodni savjet DNR da donesu odgovarajuću istorijsku odluku o hitnom održavanju referenduma“, rekao je Kofman.

Kofman je na sjednici komore izjavio da je Javna komora DNR jednoglasno glasala za zahtjev šefu republike Denisu Pušilinu da hitno bude održan referendum o pridruživanju Ruskoj Federaciji.

„Želimo granicu između nas i Ukrajine. Želimo da ponovo postanemo dio velike matice – Rusije. Narod Donbasa to zaslužuje. U vezi sa svim navedenim, pitam šefa Donjecke Narodne Republike Denisa Pušilina i Narodni savjet DNR da donese odgovarajuću istorijsku odluku o održavanju referenduma“, rekao je Kofman.

Svi članovi Javne komore jednoglasno su podržali ovaj zahtjev.

Ranije je saopšteno da se Javna komora Luganske Narodne Republika obratila svom lideru LNR Leonidu Pasečniku i Narodnom savjetu LNR sa inicijativom da hitno sprovede referendum o proglašenju LNR subjektom Ruske Federacije, prenose RIA Novosti i „Sputnjik“.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.