Meksički crkveni vođa osuđen na 16 godina zatvora zbog silovanja djece

Meksički crkveni vođa osuđen na 16 godina zatvora zbog silovanja djece

Nason Hoaquin Garcia, vođa evangelističke organizacije „Svjetlo svijeta“ osnovane u Meksiku, osuđen je u srijedu na šesnaest godina i osam mjeseci zatvora zbog polne zloupotrebe triju djevojčica u Kaliforniji.

Nason Hoaquin Garcia (53) je prošle sedmice priznao krivicu za ta djela.

Uhapšen je u Kaliforniji 2019. za krivična djela koja je počinio između 2015. i 2018. dok je bio vođa „Svjetla svijeta“, međunarodne vjerske organizacije sa sjedištem u Meksiku, koja kaže da ima 5 miliona sljedbenika u svijetu.

Vođa i dvije suoptuženice, koja su takođe priznale krivicu za polnu zloupotrebu djevojčica, optuženi su da su žrtve prisiljavali na polni čin, rekavši im da se protive samom Bogu ako ne ispune želje „Apostola“, kako su zvali Garciju, prenosi Hina.

Vjerski vođa je dugo negirao djela, ali se na kraju nagodio s tužilaštvom o priznanju krivica za silovanje dviju maloljetnica i za polnu zloupotrebu petnaestogodišnjeg djeteta.

Uoči izricanja presude Naasonu Joaquinu Garciji u srijedu, sudac Ronald Coen izvinio se žrtvama, od kojih su mnoge htjele svjedočiti na suđenju i zatražio najveću moguću kaznu za silovatelja.

„Zaslužujete zauvijek ostati u zatvoru, ali ni to nije dovoljno“, rekla je jedna od žrtava u izjavi pročitanoj na suđenju.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.