Pronašla napunjen pištolj u kući: Djevojčica (3) slučajno upucala svoju sestru

Pronašla napunjen pištolj u kući: Djevojčica (3) slučajno upucala svoju sestru

Trogodišnja djevojčica pronašla je napunjen pištolj u kući u Teksasu i slučajno upucala svoju sestru od četiri godine. Djca je preminula, javlja CBS.evojči

Ed Gonzales, šerif okruga Harris, rekao je da se incident dogodio juče oko 20 sati te da su djevojčice bile u spavaćoj sobi stana u Houstonu, gdje su živjele s roditeljima. S njima u kući živjelo je još članova porodice.

Djevojčica pronašla napunjeni pištolj

Djevojčice su bile u spavaćoj sobi bez roditeljskog nadzora kada je trogodišnjakinja pronašla napunjen poluautomatski pištolj i ispalila jedan metak u sestru, rekao je šerif.

Nakon što su čuli pucanj, roditelji su odjurili u spavaću sobu i pronašli četverogodišnjakinju na podu. Djevojčica je umrla na licu mjesta. Porodica je odmah nakon incidenta zvala policiju i hitnu.

“Previše je tragedija poput ove”

Okružno tužilaštvo Harris će nakon istrage odlučiti hoće li se neko od roditelja ili drugih ukućana suočiti s optužbama. Istraga je još u preliminarnoj fazi, rekao je šerif.

“Kada dijete izgubi život na ovaj način, zajednica je pogođena. Ova tragedija je jedna u nizu onih koje su se mogle izbjeći. Nastavljamo slati poruku da se ovo može spriječiti.

Morate biti odgovoran vlasnik oružja i morate ga čuvati na sigurnom mjestu. To je više od onoga da kažete maloj djeci da ne diraju oružje. Moramo učiniti malo više. Previše je tragedija poput ove”, rekao je šerif Gonzales, piše CBS.

Autor:bl-portal.com
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.