PUTIN I ERDOAN DOGOVORILI Pregovori Rusije i Ukrajine u Istanbulu

PUTIN I ERDOAN DOGOVORILI Pregovori Rusije i Ukrajine u Istanbulu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan i ruski predsjednik Vladimir Putin dogovorili su se da organizuju u Istanbulu narednu rundu pregovora delegacija Rusije i Ukrajine, saopšteno je danas iz kabineta Erdoana nakon telefonskog razgovora sa Putinom

Kako se navodi, predsjednici dve zemlje razgovarali su o najnovijem razvoju događaja u rusko-ukrajinskom ratu i pregovaračkom procesu.

– Predsednik Erdogan i predsednik Putin dogovorili su se da organizuju naredni sastanak ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu – dodaje se u saopštenju, a prenosi TAS S.

Iz delegacija Rusije i Ukrajine ranije danas je najavljeno da se početkom nedelje nastavljaju mirovni pregovori, a ukrajinski pregovarač je rekao da će biti održani u Turskoj.

David Arahamija, ukrajinski poslanik i član pregovarčkog tima naveo je na Fejsbuku da će naredna runda razgovora Ukrajine i Rusije „licem u lice“ biti održana u Turskoj od ponedeljka do srijede, prenio je Ukrinform.

Glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski potvrdio je da su se strane dogovorile da se sastanu, ali je naveo da će to biti u utorak i srijedu

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.