Sprema se hapšenje Trampa?

Sprema se hapšenje Trampa?

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp rekao je danas da bi, nakon „ilegalnih curenja informacija“ moglo da se desi da bude uhapšen u utorak.

On je pritom pozvao svoje pristalice na protest.

Tramp je u postovima na njegovoj društvenoj mreži „Društvena istina“ aludirao na izvještaje da bi uskoro mogao da se suoči sa kriminalnim optužbama u Njujorku, povezanim sa davanjem novca zvijezdi filmova za odrasle Stormi Danijels u zamjenu za njeno ćutanje, prenio je „NBC njuz“.

Tramp nije rekao da li ga je informisao neko od pripadnika zakona reda o nadolazećoj optužnici.

„NBC njuz“ je u petak izvijestio da agencije za sprovođenje zakona spremaju moguću optužnicu protiv Trampa početkom sljedeće nedjelje.

Lokalne, državne i savezne agencije za sprovođenje reda i bezbednosne agencije, navodno se pripremaju za mogućnost da bivši predsjednik Tramp bude optužen početkom sljedeće nedjelje, sudeći prema izjavama pet visokih zvaničnika upoznatih sa pripremama.

Agencije za sprovođenje reda sprovode bezbjednosne procjene, rekli su zvaničnici, i razgovaraju o potencijalnim bezbjednosnim planovima u i okolo Krivičnog suda na Menhetnu, u slučaju da Tramp bude optužen za davanje novca Danijels kako bi ćutala.

Tramp, kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju, osudio je „nezakonito curenje informacija“ koje „nagovještava“ da će biti uhapšen u utorak.

„Protestujte, vratite našu državu nazad“, poručio je Tramp.

Tramp je negirao da je učinio išta protivzakonito i nazvao istragu demokratskog tužioca sa Menhetna Alvina Braga nastavkom stranačkog „lova na vještice“ protiv njega.

On je, takođe, optužio Braga, koji je Afroamerikanac, da je „rasista“.

Ključan svjedok u ovom slučaju je Majkl Koen, bivši Trampov advokat i „fikser“ (čovek koji završava sve probleme u konfliktnim situacijama), koji je svjedočio pred velikom porotom prošle nedjelje.

Koen je priznao pred saveznim sudom 2018. godine da je nezakonito davao novac Danijelsovoj, kao i Plejboj zečici Karen Mekdugal da ćute o navodnoj vezi sa predsjednikom.

Za to djelo, ali i još neka, osuđen je na tri godine zatvora.

Autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.