Trogodišnja Emi jedina preživjela masakr u vrtiću: „Stalno pita za najbolju drugaricu“

Trogodišnja Emi jedina preživjela masakr u vrtiću: „Stalno pita za najbolju drugaricu“

Trogodišnja djevojčica Emi je ležala u krevetu pored svoje najbolje drugarice u vrtiću na Tajlandu kada je napadač upao sa puškom i nožem. Jedina je preživjela masakr.

 

U Eminoj grupi bilo je 11 djece i svi su imali oko tri godine. Oko 10 časova vaspitačice su roditeljima poslali fotografije nasmijane djece koja crtaju i boje, prenosi RTS.

Dva sata kasnije, tokom spavanja, bivši policajac Panja Kamrab upao je u zgradu, pucao u osoblje, uključujući i ženu koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, a zatim uletio u tri učionice.

Ubio je sve Emine prijatelje dok su spavali. Ne zna se kako je ona preživjela. Pronađena je budna pored tijela svojih drugara.

„Ona nije znala šta se dogodilo kada se probudila. Mislila je da oni još spavaju. Policajac joj je pokrio lice krpom i sklonio je“, rekao je njen 59-godišnji djed Somsak Sritong.

Odnijeli su je na drugi sprat i nastavili da tragaju za preživjelima.

Ona je jedino dijete koje je preživjelo, 24 djece je ubijeno i 13 odraslih.

„Osjećam se zahvalnim što je preživjela. Držao sam je čvrsto kada sam je prvi put vidio“, ispričao je Somsak.

Njena majka, 35-godišnja Panompai Sritong, radi u Bangkoku tokom nedjelje. Bilo joj je rečeno da su sva djeca ubijena, tak da nije mogla da povjeruje kada su joj rekli da je Emi preživjela. Tek joj je nakon video-poziva koji je dobila od ćerke laknulo.

Emini baka i deka nisu znali šta da joj kažu.

Ona i dalje pita za svoju najbolju drugaricu sa kojom je spavala.

„Baka joj je na kraju rekla da su svi njeni prjatelji preminuli, kao i vaspitačice i da je vrtić zatvoren. Ona je htjela da ide u vrtić svaki dan. Moramo uporno da joj govorimo da je vrtić zatvoren. Ona ne razumije koncept smrti“, ispričao je djed.

(RTS, foto: AP)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.