Vlasti kineskog grada Šangaja zatvorile su metro i počele dezinfekciju kuća i stanova lica zaraženih virusom korona

Vlasti kineskog grada Šangaja zatvorile su metro i počele dezinfekciju kuća i stanova lica zaraženih virusom korona

Pomenuto se čini, kako navode vlasti, u okviru borbe protiv novog talasa pandemije u kome dominira varijanta omikron, javlja AP.

 

Gradski zvaničnik Džin Čen rekao je danas da će u starijim zajednicama sa zajedničkim kupatilima i kuhinjama biti dezinfikovani i domovi svih drugih koji koriste te objekte.

Šangaj je, takođe, obustavio rad posljednje dvije linije metroa, što je prvi put da je cijeli gradski sistem zatvoren, navodi se u onlajn listu „Pejper„.

Najnovije mjere uslijedile su nakon što su vlasti Šangaja naložile građanima da ponovo ostanu u svojim domovima nakon što su neke pustili u ograničenu kupovinu posljednjih sedmica. Najnoviji koraci dodatno su frustrirali stanovnike, koji su se nadali ublažavanju blokade nakon više od jednog mjeseca kako broj novih slučajeva u gradu opada.

Većina od 25 miliona stanovnika je zatvorena u svoje stanove ili stambene komplekse, iako je došlo do izvjesnog popuštanja u rubnim prigradskim područjima bez novih slučajeva u njihovim zajednicama.

Dnevni broj novih slučajeva u Šangaju pao je juče na oko 3.000, što je pad sa maksimuma od 26.000 sredinom aprila. Vlasti većinu grada drže zatvorenom dok pokušavaju da zaustave širenje virusa, iako mnogi drugi dijelovi svijeta popuštaju ograničenja i pokušavaju da žive sa virusom.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.