TJERALI DJEVOJKE NA PROSTITUCIJU Zabijali im eksere pod nokte, mučili i tukli, Vesnu ubili lopatom u glavu!

TJERALI DJEVOJKE NA PROSTITUCIJU Zabijali im eksere pod nokte, mučili i tukli, Vesnu ubili lopatom u glavu!

U Višem sudu u Nišu počelo je suđenje Aleksandru M. (47) iz Niša koji se tereti da je 2002. godine učestvovao u otmicama tri žene, a koje je navodno primoravao na prostituciju u Parizu i Tuluzu u Francuskoj.

 

On se danas izjasnio da se ne slaže s optužnicom i da se ne osjeća krivim.

– Braniću se ćutanjem sve dok se kompletno ne prevedu s francuskog na srpski jezik svi pristigli spisi iz Francuske. Tada ću moći da iznesem svoju odbranu. Ja sam 2008. godine pozvan u Specijalni sud u Beogradju kako bi mi bilo saopšteno da se protiv mene vodi proces u Francuskoj i da će me zvati, ako to bude bilo potrebno. Od tada pa do prije sedam mjeseci niko nije kontaktirao sa mnom. Ja sam porodičan čovjek, imam dvoje djece i već dvadeset godina živim u Nišu na istoj adresi. Prema tome, nemam namjeru nigdje da bježim pa zato molim da mi se mjera pritvora zamijeni elektronskom nanogicom – rekao je danas Aleksandar M u Višem sudu u Nišu.

U sudnici su danas bili i studenti Pravnog fakulteta tako da su se svi iznenađeni šta je sve zamjenik tužioca iznio u optužnici.

– Aleksandar M. se tereti da je 2002. godine bio saizvršilac u tri otmice. Njemu se stavlja na teret da je sa osuđenim Bojanom N. i sada pokojnim Zoranom R. „kupio“ žensku osobu Olgu Sergijenko za 5.000 evra i da su je držali više od deset dana odnosno tri mjeseca, a pritom su je nagovarali na prostituciju. Zoran R. joj je po nalogu optuženog odsjekao dio malog prsta, a poslije toga su je odveli u Tuluz iz Pariza gdje se prostituisala za njihov račun. Djevojka Mramer Kadija je naga vezana za krevet gdje je mučena kako bi priznala šta su ona i još jedna ženska osoba Vesna R. pričale tokom boravka u policiji o prostituciji. Ona je udarana lopatom po glavi, a zabijani su joj i ekseri ispod nokte. Vesna R. je preminula nakon mučenja jer je udarena u glavu. Nakon toga je stavljena u kofer sa točkićima i odneta u obližnju šumu. Zakopao je Bojan N. a Aleksandar M. je čuvao stražu – rekao je zamjenik tužioca na sudu.

Na sudu je bilo rečeno da su djevojkama kupovali novu odjeću, vodili u klubove i hotele kao što je „Formula 1“ u Parizu i druge.

Kako je Kurir nezvanično saznao iz spisa iz Pariza, tijelo nesrećne Vesne R. nikada nije nađeno, a Bojan N. je osuđen za ova djela na 30 godina zatvora. Nije poznato kako je umro Zoran R.

Zamjenik tužioca je rekao da su svi spisi prevedeni i da odbrana zahtjevom za prevođenje, samo „kupuje vrijeme“. On se nije složio sa odlukom da se Aleksandru M. ukine pritvor što na kraju ni sudija Aleksandra Mojašević nije odobrila.

Suđenje se nastavlja u januaru.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.