U ŠTA SE PRETVARA OVAJ SVIJET Djevojčice se upoznale na internetu pa isplanirale ubistvo nepoznatog čovjeka?

U ŠTA SE PRETVARA OVAJ SVIJET Djevojčice se upoznale na internetu pa isplanirale ubistvo nepoznatog čovjeka?

Osam tinejdžerki okrivljeno je za ubistvo 59-godišnjeg muškarca, koji je izboden nožem u centru Toronta.

 

Policija je objavila kako vjeruje da su se djevojke upoznale na društvenim mrežama i isplanirale ubistvo.

Tri djevojčice imaju 13 godina

Prema policijskim izvještajima, djevojke su napale i izbole muškarca na trgu u blizini glavne željezničke stanice u nedjelju rano ujutro. Tri djevojčice imaju 13, tri 14 i dvije 16 godina, prenose kanadski mediji.

Policija nije imenovala žrtvu, ali je na konferenciji za novinare rekle da se muškarac nedavno preselio u gradski sistem skloništa za beskućnike.

– On je imao veliku podršku porodice, tako da ga ne bih nužno nazvao beskućnikom, možda tek nedavno zbog teške sreće – rekao je detektiv Teri Braun.

Slučaj „rojenja“

Policija kaže da su djevojke napale i izbole žrtvu nakon svađe. Muškarac je hitno prebačen u bolnicu s teškim povredama, ali je ubrzo preminuo. Policajci su uhapsili djevojke u blizini mjesta događaja nakon razgovora sa svjedocima, a ondje su pronašli i oružje.

Braun je rekao kako istražitelji vjeruju da su se djevojke upoznale na društvenim mrežama i da žive u različitim dijelovima grada, ali da još uvijek nije jasno zašto su se okupile te večeri.

– U ovom trenutku ih ne bih opisao kao bandu, ali ono što se navodno dogodilo te večeri bilo bi u skladu s onim što tradicionalno zovemo „rojenje“ – rekao je Braun. Dodao je da to obično uključuje namjerni odabir žrtve. Tri osumnjičene bile su otprije poznate policiji, dok ostalih pet nije imalo prethodne kontakte s policijom, prenosi Avaz.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.