Ublažene mjere, osnovci sutra u školama u Srpskoj

Ublažene mjere, osnovci sutra u školama u Srpskoj

Svi osnovci u Republici Srpskoj od sutra se vraćaju u školske klupe, odlučio je Republički štab za vanredne situacije.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture ukazuju na potrebu pridržavanja epidemiloških mjera u školskim objektima u kojima će se odvijati nastava.

Od sutra se nastavlja i sa organizacijom proširenog programa produženi boravak i jutarnje čuvanje, kao i svih sportskih i drugih aktivnosti školske djece i omladine u prostorijama osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Za učenike srednjih škola i dalje će biti organizovana nastava na daljinu, koja je uvedena u Srpskoj nakon pojave korona virusa.

Među novim, blaži mjerama u Srpskoj je i organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, kao i profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, ali bez prisustva publike ili drugih lica koja organizatori nisu akreditovali, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Od sutra do 19. aprila u autobusima u međugradskom drumskom saobraćaju broj lica koji se prevoze ne može biti veći od broja registrovanih mjesta za sjedenje.

U autobusima u gradskom i prigradskom drumskom saobraćaju popunjenost ne može biti veća od 50 odsto od kapaciteta vozila.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.