Upozorenje iz Koalicije: Gradonačelnik Bijeljine se igra politike i ugrožava projekte

Upozorenje iz Koalicije: Gradonačelnik Bijeljine se igra politike i ugrožava projekte

Iz Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ upozoravaju da se gradonačelnik Ljubiša Petrović i njegovi saradnici svojim neodgovornim i neozbiljnim ponašanjem igraju politike u vrijeme kada treba ozbiljno razmišljati koliko će pandemija virusa korona uticati na viziju geostrateškog razvoja grada.

„Bojimo se da ranije pitanje – kako u interesu Bijeljine postići dogovor sa ovakvim gradonačelnikom i njegovim`timom stručnjaka`polako blijedi pred novim pitanjem – kako uopšte komunicirati sa grupom koja ovako apsurdno shvata funkciju prvog operativca grada“, ističu iz Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“.

Koaliciji sedam stranaka okupljenih oko projekata koji treba da promijene geostrateški položaj Bijeljine, kako ukazuju, postaje teško razumljiva količina neodgovornosti, nezrelosti i neorganizovanog ponašanja Petrovića.

„Nakon što su odbornici i poslanici na njegov poziv došli na Prvu tematsku sjednicu Skupštine grada, Petrović ih je ponizio jer je samo nakon pola sata i bez riječi objašnjenja napustio Skupštinu“, podsjećaju iz Koalicije.

Dodaju i da je, kao potpisnik izvještaja o nizu razvojnih projekata vrijednih više od 100 miliona KM, saopštio Skupštini da o brojnim projektima nije obaviješten u potpunosti, a da o nekima ništa ne zna. O svim tim projektima, napominju, napisao je ukupno list i po teksta, a ni slovo o viđenju budućih.

Kolacija je Petrovićevo napuštanje sjednice lokalnog parlamenta nazvala nerzumnim, te napominje kako ga je u naknadnoj izjavi tokom dana pokušao objasniti „trčanjem po snijegu“ na sjednicu Skupštine akcionara preduzeća „Komunalac“, istu onu koju je, kako ističu, mjesecima uporno izbjegavao da sazove ugrožavajući realizaciju projekta gradnje centra za razvrstavanje otpada.

„Juče se sjetio da bi mogao smijeniti članove Nadzornog odbora – lično, a to je baš dobro – zbog medijske propagande“, dodaju iz Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“.

Neozbiljno ponašanje Petrovića i njegovih saradnika polako dostiže tačku „koja je zaista teško razumljiva“, kažu u Koaliciji i ocjenjuju kako se „gradonačenik i njegovi saradnici igraju politike, dok članovi ove koalicije ozbiljno razmišljaju koliko će pandemija uticati na viziju geostrateškog razvoja Bijeljine, kako ispuniti obećanja data građanima“.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.