Vojska Republike Srpske proslavila krsnu slavu

Vojska Republike Srpske proslavila krsnu slavu

Vojska Republike Srpske živi u srpskom narodu. Vidovdan je jak motiv okupljanja, djelovanja i potrebe da se bori za slobodu svog naroda, poruke su sa obilježavanja krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka. Republika Srpska ne odustaje od sebe, kaže Milorad Dodik.

„Zato je zavjet nas ovdje koji vodimo Republiku Srpsku danas i sutra da očuvamo slobodu srpskog naroda, to znači državu, da očuvamo mit i da očuvamo stvarnosti koja se zove Vojska Republike Srpske. Mi ne krijemo našu namjeru da ojačamo Republiku Srpsku to je časno i to je dozvoljeno. Republici Srpskojje dovoljno ono što imamo po ustavu i mi se za to borimo“, kaže srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Živeći u slobodi moramo da znamo šta se dešavalo u prošlosti. Moramo da cijenimo sve one žrtve koje su date za slobodu u kojoj živimo ali i da budemo zagledani u budućnost, poruka je predsjednika i Srpske. Vojska Republike Srpske časno je vojevala i iznijela sve obaveze koje je pred nju postavila Republika Srpska, kaže predsjednik Vlade.

„Naravno da živimo u složenim političkim okolnostima u svemu tome pokušavamo da nažemo adekvatnu mjeru, pokušavamo da imamo sigurno mjesto za Republiku Srpsku nemamo namjeru da sa bilo kim ratujemo i da se svađamo ali imamo namjeru da branimo ono što jesu ustavne nadležnosti Republike Srpske“, kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

„Našu tradiciju, i Vidovdansku a i slavnu tradiciju Vojske Republuke Srpske baštinimo i da uvijek na ovaj dan se posjetimo svi pripadnika Vojske Republuke Srpske a pogotovu onih koji su svoje živote položili za Republiku Srpsku“, kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Kuća Vojske Republike Srpske je Republika Srpska. Misija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka je baštinjenje tradicije vojske Srpske i srpskog naroda.

„Inače krsna slava se slavi u svojoj kući a mi smatramo da je Vojska Republike Srpske, Republuka Srpska. Ove godine je to ovdje u srcu Manjače, slobodarske planine, prošle godine smo bili u Podrinju“, kaže Milorad Krajšumović, komandant Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

„Blago vojsci koja ima svoju krsu slavu ona je vođena božiji pomislima, tako je vođena vojska Republike Srpske koja je sačuvala teritoriju Republike Srpske“, kaže Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH.

Koliko je Vojska Republike Srpske značajna za opstanak Srpske znaju njei građani. Kažu da nije bilo Vojske ne bi bilo ni Republike Srpske.

– Da nije bilo Vojske i da nije bilo njene odlučnosti i odlučnosti građana tadašnje Srpske Republike Bosne i Hercegovine i pripadnika Srpskog naroda ne bi bilo ni Republike Srpske.

– Stvorila je slobodu i na kraju Republiku Srpsku kao garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima, kažu građani.

Predsjednik Srpske danas je dodjelila i brojna priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima za odbranu Republike Srpske.

Vojska Republike Srpske stvorila je i sačuvala Republiku Srpsku samo je jedna od mnogobrojnih poruka poslata sa današnjeg obilježavanja krsne slave  ovdje u manastiru Gomionica. A Vidovdan je upravo simbol srpske vjekovne borbe za slobodu.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.