Vrhovac: Uviđaj završen, tužićemo medije koji su neistinito izvještavali o požaru

Vrhovac: Uviđaj završen, tužićemo medije koji su neistinito izvještavali o požaru

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da je završen uviđaj u zgradi u kojoj je IRB koja je zahvaćena požarom i da pristupaju po hitnoj sanaciji, tj. stvaranju uslova za nesmetani poslovni proces jer klijenti čekaju da se što prije uspostavi neometan rad.

„Koliko god vas preplavile neke emocije kad uđete u zgradu, morate ih staviti sa stane, morate razmišljati u pravcu da što prije radnici dođu na svoja mjesta“, rekao je Vrhovac.

Vrhovac je rekao da su kontaktirali Agenciju za javne nabavke s obzirom da je ovo hitan slučaj, slučaj koji je nesretan i koji nije iz redovnih aktivnosti.

„Prinuđeni smo da sačekamo da se izvrši sama procjena oštećenja zgrade od elektomreže i svega ostaloga da nam kažu, da nas upute tačno, kolika je vrsta štete i da znamo onda redoslijed kako da se ponašamo i kako da radimo“, rekao je Vrhovac.

Rekao je da je jedan dio drugog sprata u požaru je uništen direktno, a sav ostali poslovni prostor koji imaju u svom vlasništvu je značajno zaprljan, ali nije uništeno ništa od imovine, naročito od naše arhive koja je bila tema u javnosti svih ovih proteklih dana.

„Vjerujem da ćemo mi kada izulujemo taj prostor drugog sprata, koji je uništen, ovaj drugi sav dio veoma brzo staviti u funkciju i moći da uspostavimo neometan poslovni proces“, rekao je Vrhovac.

Vrhovac je rekao da će ova finansijska institucija tužiti pojedine medije Regulatornoj komisiji za komunikacije zbog iznošenja neistina o požaru u zgradi IRB-a u Banjaluci koji se dogodio 1. maja.

„Pokušali smo da sve demantujemo, međutim oni to nisu željeli da objave“, rekao je Vrhovac.

Vrhovac je i ovaj put zahvalio medijima koji su na istinit i objektivan način izvještavali javnost i potrudili se da dobiju tačne informacije kako od IRB-a tako i od relevantnih institucija.

„Bilo je medija koje su čini se sa namjerom iskrivljavali informacije da bi zbunili javnost i doveli ovaj događaj u sasvim drugu konotaciju“, rekao je Vrhovac.

On je apelovao na sve da se sačeka nalaz relevantnih institucija u ovom slučaju te izrazo nadu da će to biti veoma brzo završeno i prezentovano.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.