Vučić: Predstavnik male zemlje se drznuo da kaže istinu – to je izazvalo pažnju

Vučić: Predstavnik male zemlje se drznuo da kaže istinu – to je izazvalo pažnju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas za srpske medije iz Njujorka, gdje je prisustvovao zasjedanju 77. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN).

 

– Razgovarao sam sa senatorom Džejkom Salivenom, po mnogima je on drugi čovjek Amerike. On je svakako budućnost američke politike, razgovarali smo i o ekonomiji, politici, Kosovu i Metohiji, energetici. Složili smo se da se fokusiramo više na ekonomiju. Imam i niz važnih sastanaka, tek sutra oko jedan, dva po američkom vremenu, dakle uveče po srpskom vremenu završavam ovdje obaveze i vraćam se u Srbiju – rekao je Vučić.

On je naveo da je imao sastanak i sa predsjednikom Irana.

– Bavili smo se poštovanjem teritorijalnog integriteta Srbije, ne interesuje me o unutrašnjim pitanjima. Moje je da se borim za Srbiju, za njen integritet.

Vučić je naveo i da su mu mnogi čestitali poslije govora.

– Ali ja sam samo govorio istinu. Ja se rukovodim time jesmo li time napravili nešto dobro za našu državu ili ne. Podigli smo svoju cijenu i pokazali da smo sposobni da se borimo za svoju zemlju.

– Govor je bio duplo gledaniji od govora Zelenskog, ali ne mora to da znači ništa. On je svakako ovde velika zvijezda i predsjednik je mnogo veće zemlje nego što je naša, u središtu je pažnje. Moj govor je izazvao pažnju jer je drugačiji i jer se neko ko je mali drznuo da kaže istinu. Meni su sinoć prišli neki od lidera značajnih zemalja da mi čestitaju i da kažu da to nisu čuli u posljednjih 10 godina. Mnogi ljudi u svijetu su rekli „Da, to je ono što želimo da čujemo“.

– Drago mi je da smo pokazali da nismo šaka zobi koju može da pozoba svaka vrana. Važno je da znaju da smo mi ti koji smo pokvarili taj narativ kada je u pitanju priča teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Sam narativ i sama priča teže prolazi u svijetu ako postoji neko da ih podsjeti na ovo da nisu uvijek poštovali principe UN. Oni će zato ići na to da se što prije riješi kosovski čvor, ali da li smo imali izbora? O čemu da govorimo dok nam gori na Kosovu i Metohiji? Da pričam besmislice, floskule?

– Politički sam veteran i uspio sam da rekavši to sve to ostane bez ne znam kakve javne kritike, jer su pažljivo birane riječi, ja sam iznosio činjenice.

– Prisustvovaćemo velikom svjetskom sukobu, ali gledaćemo da Srbija preživi.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.