Vučić u Banjaluci: Pažljivo sam saslušao sve šta Dodik misli

Vučić u Banjaluci: Pažljivo sam saslušao sve šta Dodik misli

Srbija nastoji, čuvajući mir i stabilnost, da razvija ekonomiju, otvara nova radna mjesta i obezbjeđuje ostanak stanovništva, naglasio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon sjednice Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije, on je rekao da je budućnost u zajedničkom radu i miru, te da je najvažnije da se za bolji život građana, razvijaju ekonomski odnosi, uz očuvanje mira i stabilnosti.

„Imali smo sjednicu Savjeta za saradnju, pažljivo sam saslušao sve što misle o političkoj situaciji u RS i BiH. Za nas je važno da pokušamo da čuvajući mir i stabilnost, razvijamo ekonomije, kako bi se građanima obezbedila drugačija i bolja budućnost“, naveo je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

Srpski predsjednik je potvrdio da je na sjednici Vijeća za saradnju Srpske i Srbije danas u Banjaluci bilo riječi i o aerodromu Trebinje, za koji smatra da je veliki potencijal i zato će uložiti veliki novac.

Potvrdio je da će za aerodrom u Trebinju trebati oko 98 do 100 miliona evra, a da će Srbija uložiti između 73 i 75 miliona evra.

Najavio je pomoć svoje zemlje lokalnim zajednicama Kostajnica, Kozarska Dubica i Nevesinje u Republici Srpskoj, te Drvaru, opštini sa većinskim srpskim stanovništvo u Federaciji BiH.

On je istakao i značaj infrastrukturnog povezivanja, te su se saglasili da Srbija pruži značajnu podršku građanima Republike Srpske pri gradnji auto-puta do Bijeljine.

„Ukupna procjenjenja vrijednost radova je 136 miliona evra, Srbija će na sebe preuzeti 100 miliona evra“, rekao je on i dodao da će Srbija platiti cijeli most.

Vučić vjeruje da Srbija i Srpska mogu da zajednički razvijaju ekonomije, da ljudi vide da će imati posla, da će njihova djeca moći da ostanu da ognjištima, da imaju budućnost…

Predsjednik Srbije boravi u najvećem gradu Srpske, gdje će mu na Svečanoj akademiji povodom obijeležavanja Dana grada biti uručen ključ Grada Banjaluke.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.