Za zdravstvene ustanove više od 41.000 vakcina

Za zdravstvene ustanove više od 41.000 vakcina

Zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj do sada je isporučeno više od 31.000 prve doze vakcina protiv virusa korona i oko 10.000 druge doze, izjavio je Srni direktor republičkog Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

U Institutu i regionalnim centrima u toku je, kako je naveo, vakcinacija i revakcinacija zdravstvenih radnika zaposlenih u privatnim zdravstvenim ustanovama, kao i roditelja djece sa poteškoćama u razvoju.

„Prema planu vakcinacije, nakon što se završi vakcinacija građana starijih od 65 godina, počeće vakcinacija osoba sa hroničnim oboljenjima“, dodao je Zeljković.

On je podsjetio da je u Srpskoj zvanično vakcinacija počela 12. februara, te da su prema planu prvo vakcinisani zdravstveni radnici u kovid odjeljenjima u bolnicama Republike Srpske.

„Trenutno je u domovima zdravlja u Republici Srpskoj u toku vakcinacija osoba starijih od 65 godina. Većina domova zdravlja u Srpskoj preuzela je vakcine i provode imunizaciju prema svojim planovima“, kaže Zeljković.

Detaljan plan vakcinacije građani mogu pogledati na internet stranici: https://javnozdravstvors.org/index.php?view=clanak&id=1576&lang=SR-CI

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.