Zbog omikrona privremeno ukidaju veliki broj letova iz Sarajeva i još nekoliko gradova regije

Zbog omikrona privremeno ukidaju veliki broj letova iz Sarajeva i još nekoliko gradova regije

Nekoliko aviokompanija koje posluju u okviru Lufthansa će privremeno ukinuti letove iz Sarajeva do Štutgarta, Kelna i Ciriha, a neki letovi će se i dalje održavati, no smanjenim intenzitetom.

Lufthansa Grupa, koju čine Lufthansa, Eurovings, Austrian Erlajns, Svis i Brisels Erlajns, planira da otkaže 33.000 letova od sredine januara do februara to jeste 10 odsto svog ukupnog plana letova.

Razlog tome je nagli pad rezervacija, a što je rezultat porasta broja zaraza omikron varijantom korona virusa, koja se brzo širi. Osim pada rezervacija, bore se i sa sve više oboljelih pilota i drugih članova posade.

Aviokompanije ove grupacije će smanjiti frekvencije na gotovo svim linijama za bivšu Jugoslaviju, a devet letova će biti privremeno i obustavljenom, piše Eks-Ju Avijejšn Njus.

Najviše letova će suspendovati Eurovings. Iz Sarajeva su ukinuli letove za Keln do osmog februara i za Štutgart, do 15. februara.

U regionu će biti ukinuti letovi iz Zagreba za Štutgart do sedmog februara, a letovi do Kelna biće održavani smanjenim redoslijedom vožnji.

Iz Splita su obustavljeni letovi za Keln, do četvrtog februara i Štutgart do 13. februara, a uslugu će pružati iz Splita samo do Dizeldorfa, i to jednom sedmično. Jedina ruta ove aviokompanije iz Beograda do Štutgarta će biti suspendovana do četvrtog marta.

Svis Internešnal Erlajns će obustaviti letove iz Ciriha za Sarajevo, od sredine januara do 14. februara, a smanjit će broj letova za Ljubljanu.

Brisels Erlajns će do 11. marta obustaviti letove iz svog glavnog čvorišta do Ljubljane.

Lufthansa će smanjiti frekvencije za Sarajevo, Beograd, Ljubljanu i Zagreb, piše Kliks.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.