Žene na INTERPOLOVIM potjernicama: Od „plejbojeve zečice“ do ubice

Žene na INTERPOLOVIM potjernicama: Od „plejbojeve zečice“ do ubice

Na Interpolovim crvenim potjernicama, osim teških i opasnih kriminalaca iz BiH nalazi se i nekoliko žena osumnjičenih za teška krivična djela. Nisu sve bile na lošem glasu. Jedna od njih je godinama mamila muške uzdahe, slikavši se za naslovne strane muških časopisa.

Interpolove potjernice se raspisuju za veoma opasnim kriminalcima koji su izbjegli hapšenje.

Crvena potjernica predstavlja zahtjev za provođenje zakona u bilo kojoj zemlji na svijetu, kao i za pronalaženje i privremeno hapšenje, izručenje ili predaju osumnjičenih.

Na zvaničnoj Interpolovoj stranici nalaze se tri žene iz BiH za kojima su raspisane crvene potjernice, a najzvučnije ime među njima je ime Slobodanke Tošić.

Nekadašnja mis fotogeničnosti BiH, „Plejbojeva” zečica i učesnica rijalitija, na potjernici se našla zbog pomaganja „žestokom momku” Darku Elezu u pokušaju ubistva kuma Đorđa Ždrala.

Uloga fatalne Bobe bila je da namami žrtvu na mjesto gdje su u zasjedi čekali, kako se tada sumnjalo, Darko Elez i Branimir Minić.

Ždrale je, tokom svjedočenja u predmetu kodnog naziva „Lutka”, ispričao da su se on i misica upoznali u zatvoru, gdje je ona dolazila svome djedi u posjetu, a jednom ju je vidio i u društvu Darka Eleza.

Kad god bi se poslije toga viđali, Slobodanka je insistirala da stakla njegovog automobila budu zatamnjena.

Kobnog dana, Slobodanka je poslala SMS poruku Ždralu da je odveze kod drugarice po skripta.

Kada je izašla iz automobila, napadači su zapucali na Ždrala.

Kako je kasnije ispričao, vidio je Slobodanku kako rukom prekriva usta, a onda su se začuli pucnji.

Ždrale je ostao živ samo zato što se puška jednom od napadača zaglavila.

Iako ranjen, uspio je da pobjegne do obližnjeg kafića čiji je vlasnik njegov prijatelj (koji je kasnije ubijen), a potom u bolnicu u kojoj je proveo samo jednu noć, strahujući za svoj život.

Tošićeva je kasnije pred sudom u Bosni i Hercegovini osuđena na dvije i po godine zatvora zbog saučesništva, ali i zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi, dok je Darko Elez sa ostalim osumnjičenima oslobođen optužbi u Srbiji.

Tako je, na kraju, misica ostala jedina osuđena u ovom predmetu.

Na sajtu Interpola nalazi se i ime i Sandre Krahić rodom iz Gradiške, a za njom traga francuska policija.

Na njenom računu nalaze se optužbe za veoma teška krivična djela pa je tako  Francuska traži zbog krađa, prevara, ugrožavanja zdravlja djeteta, pokušaja prevare i provale.

Ubrzo nakon raspisivanja potjernice, u medijima se oglasio i njen suprug koji je tvrdio da je Sandri ukraden identitet te da ona živi u Parizu i prodaje automobile.

Iako je naveo da je slučaj prijavio Ambasadi BiH, ime njegove supruge nikada nije skinuto sa crvene potjernice.

U njenom društvu je i Aldijana Dizdarević (35) iz Velike Kladuše, čije izručenje traže bezbjednosne agencije iz BiH, zbog sumnje za pokušaj ubistva.

Međunarodna potjernica za Aldijanom raspisana je po nalogu Kantonalnog suda u Bihaću u oktobru 2015. godine, zbog sumnje da je 14. septembra 2011. godine, u mjestu Kumarice kod Velike Kladuše, iz ručno izrađene puške, takozvane kubure, kalibra 16 milimetara, ispalila hitac prema N.S. (29) iz Velike Kladuše koji je tada zadobio teške povrede, ali je na kraju preživio.

Proteklih godina na Interpolovim potjernicama nalazilo se još nekoliko žena iz BiH, koje su tražene zbog teških krivičnih djela, ali su u međuvremenu uhapšene i procesuirane zbog zločina.

Krila se kod poslanika

Mnogi mediji su ranije pisali da se „Plejbojeva” zečica Slobodanka Tošić dugo vremena krila na području Srbije.

Prema pisanju srbijanskih medija, jedno vrijeme se krila kod poslanika Žike Gojkovića.

Tošićeva je navodno i živjela u njegovom stanu, a otvoreno su se zajedno pojavljivali u javnosti.

Misica ga je, kako se navodi, zavela dok je bio u braku.

Navodno su bili u vezi dvije i po godine.

Gojković je kasnije demantovao da je bio u ljubavnoj vezi sa Tošićevom, ali je priznao da je poznaje.

autor: Faktor, tekst je izašao u štampanom izdanju FM 27 od 23.decembra 2021. godine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.