Dačić: Zna se odakle potiče oružje iz garaže na Novom Beogradu

Dačić: Zna se odakle potiče oružje iz garaže na Novom Beogradu

Zna se odakle potiče oružje iz garaže na Novom Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, govoreći o arsenalu oružja koje je pronađeno u bloku 29 na Novom Beogradu, da je to oružje „očigledno“ pripremano za izvršenje teških krivičnih djela i da se sumnja na jednu kriminalnu grupu koja je to logistički pripremala i koja djeluje i u inostranstvu.

Kako je Dačić objasnio, vlasnici garaže u kojoj je pronađeno oružje su iznajmili tu garažu nekim ljudima, i pošto nisu mogli da stupe u kontakt sa zakupcem, oni su otišli da vide šta se dešava i našli oružje, a zatim pozvali policiju.

„Policija intenzivno traga za zakupcem. Iako imamo podatke, oni nisu sasvim pouzdani. Zakupac je pokazao ličnu kartu Hrvatske, ali sumnjamo da to ima veze s nekim drugim kriminalnim grupama. Sada se upoređuju otisci na oružju, DNK tragovi, i očekujem da tokom dana imamo više informacija o tome“, rekao je Dačić, prenosi Blic.

Dačić kaže da se ovakvo oružje koristi za likvidaciju i ubistva, i dodao da je policija dobila informaciju da su četiri puške iz vojnih izvora, bivše JNA, koje su predate armiji još osamdesetih godina.

„Tačno se zna da su dve vojne puške u Sloveniji, a jedna na Kosovu, dok je četvrta ili iz Bosne ili Hrvatske. Ima oko 60 DNK tragova i otisaka prstiju koji se trenutno analiziraju. Ovde je pitanje da li su planirali likvidaciju nekih drugih“, istakao je Dačić.

autor.http://nezavisne.com

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.