Oglasio se PDP: O optužbama ni riječi, ali se bave svim i svačim

Oglasio se PDP: O optužbama ni riječi, ali se bave svim i svačim

Oglasio se PDP.

Nakon jutrošnjih optužbi dvoje kandidata PDP-a da Draško Stanivuković priprema haos ukoliko izbori predstojeće lokalne izbore, i da zajedno sa stranačkim kolegom Nebojšom Drinićem uništava dokaze o njihovim sumnjivim poslovima, oglasio se Gradski odbor ove stranke, ali ništa konkretno nije poručio.

Umjesto odgovora na optužbe ljudi koji su imenom i prezimenom saopštili da se povlače sa njihove liste i iznijeli ozbiljne optužbe na račun Stanivukovića i Drinića, oni su uobičajeno pokušali da lopticu prebace iz svog dvorišta.

Za sve su optužili SNSD, iako su, kao što rekosmo, dva njihova člana imenom i prezimenom – Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić – saopštili da PDP-ov kandidat za gradonačelnika Stanivuković i kandidat za odbornika Drinić pripremaju haos, te da aktivno rade na uništavanju dokaza za počinjena nedjela.

Aničić i Šestićeva su jasno naveli sve razloge zašto napuštaju listu stranke na čijem čelu je Branislav Borenović.

„I današnja ‘vijest’, saopštenje pisano u redakcijama režimskih medija, nije ništa novo, niti iznenađujuće. Već godinama djeluju po istom principu: naći nekoga ko će staviti svoj potpis na pripremljenu izjavu, praviti senzaciju od toga, začiniti izlizanim frazama destabilizacije Srpske i smisliti bajku o tzv. neprijateljima. Sada već gotovo sigurno spremaju priču o nekim stranim agentima, državnim udarima, diverzijama, kao što smo već slušali o 40 nepostojećih Britanaca, otmici glasačkih listića, napadima na institucije plinskim bocama, obojenim revolucijama, što je, odavno, postalo predmet podsmijeha. Očekivali smo malo više kreativnosti, ali to im očigledno nije jača strana“, saopštili su iz PDP-a, ne pružajući odgovore na pitanja da li je tačno da Stanivuković zaista sprema destabilizaciju Srpske i da li je tačno da njihov kandidat zajedno sa Nebojšom Drinićem uništava dokaze o nekim sumnjivim poslovima.

To ni da spomenu, ali su zato odlučili da iznose optužbe na račun protivkandidata ne pružajući pri tome nikakve dokaze.

Da podsjetimo, Kandidati na odborničkoj listi PDP-a u Banjaluci Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić povukli su se sa liste i iznijeli niz optužbi na račun Draška Stanivukovića.

ATV je nakon ovog saopštenja pokušao da dobije komentar i lidera PDP-a, ali se on nije javljao na naše pozive, već je pohitao da se prvo oglasi za medije iz FBiH kojima je priznao da nam namjerno nije odgovarao.

S obzirom da su Ančić i Mirošljević Šestić iznijeli veoma teške optužbe na račun kandidata PDP-a, Borenović bi kao predsjednik te stranke trebalo javnosti da ponudi odgovore na pitanja da li uopšte ima kontrolu nad banjalučkim PDP-om i zašto mu se osipa lista u Banjaluci, ili su njih dvoje u pravu kada kažu da je Draško Stanivuković sve podredio sebi. Javnost bi trebalo i da dobije odgovore na pitanja da li se zaista u kuhinji Draška Stanivukovića kuva destabilizacija Republike Srpske  i kakve sumnjive poslove spominju Aničić i Šestićeva.

Te odgovore Borenović nije dao, a nismo ih dobili ni iz saopštenja Gradskog odbora njegove stranke.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.