REKONSTRUKCIJA – Detalji ubistva u Boriku: Kakvu tajnu zločina je otkrila veš mašina?

REKONSTRUKCIJA – Detalji ubistva u Boriku: Kakvu tajnu zločina je otkrila veš mašina?

Mirno nedjeljno prije podne prekinule su policijske rotacije. Jurili su u naselje Borik u Banjaluci u Beogradsku ulicu.

Stigla im je prijava da muškarac prijeti da će izvršiti samoubistvo, da će se ubosti nožem. Patrola je stigla, ali već na prvu bilo je jasno da ono što je u prijavi navedeno nije tačno i da je za muškarca čije su tijelo zatekli u stanu već kasno.

„Tog dana oko 12 časova od strane dežurnog šefa smjene upućeni smo u naselje Borik u ulicu Beogradska gdje je prijavljeno da muškarac prijeti da će izvršiti samoubistvo tj. da će se ubosti nožem. Dolaskom na lice mjesta ispred stana zatičemo nepoznatu žensku osobu koja panično govori da požurimo pa smo pomislili da se u tom momentu ili neposredno prije dolaska momak izvršio samoubistvo ili samopovređivanje. Ulaskom u spavaću sobu u stanu zatičemo muško beživotno tijelo na krevetu te tad shvatamo da se radi o lešu“, rekao je Dejan Popović, službenik PU Banjaluka.

Pronađeno je tijelo Zvonimira Stefanovića starog  53 godine. Na licu mjesta zatečena je njegova djevojka Milica Diljević i njihov prijatelj koga je Milica pozvala u pomoć kada je navodno shvatila da Stefanović nije dobro. Na lice mjesta stigla je i hitna pomoć, inspektori iz Odjeljenja za opšti kriminalitet kao  i dežurni tužilac.

„Kada smo došli na lice mjesta, pošto sam ja bio dežurni inspektor obavijestio sam dežurnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva koji je rekao da će zajedno sa mnom da izađe na lice mjesta. Došao sam na lice mjesta, sačekao sam tužioca i došli smo pred stan tu smo zatekli osumnjičenu Milicu Diljević i još jedno lice koje je bilo sa njom a u stanu smo zatekli tijelo Zvonimira Stefanovića u spavaćoj sobi, na krevetu“, rekao je Ranko Ružičić, inspektor.

Da je Zvonimir već nekoliko sati mrtav bilo je svima jasno, kada su došli ljekari bilo je jasno i da je on ubijen

„Kada je došla hitna pomoć i vidjela povrede koje ima lice i kada je zatekla, kada su pogledali vidjeli su da lice ima ubodnu ranu“, dodao je Ranko Ružičić.

Zvonimir je uboden nožem. Tragova krvi ili nasilja nije bilo. Da njegova djevojka ima veze sa tim, na prvu nije niko pomislio. Međutim brojni detalji zatečeni na licu mjesta, njena priča, njeno ponašanje, počinju da ukazuje na nešto sasvim drugačije.

„U tom trenutku nismo znali da se radi o osumnjičenom licu jer je Milica pozvala hitnu i prijavila taj čitav slučaj, odnosno ona je prijavila hitnoj pomoći da je pronašla lice sa kojim je živjela kako mu je pozlilo i nakon toga je pozvala hitnu pomoć i pozvala tog jednog prijatelja odnosno lice koje smo mi zatekli kada smo došli na lice mjesta. Tako da u tom trenutku kada smo dolazili na lice mjesta nije bilo priče da je ona osumnjičena, ali sprovodeći istražnu radnju uviđaj i sve ostale mjere i radnje koje smo iskoristili u tom trenutku došli smo do toga da bi ona mogla da bude osumnjičena“, dodaje inspektor.

„Ipak policijski službenici koji su prvi došli na lice mjesta odmah su uočili da nešto nije u redu. Kapljice krvi po podu i tragovi brisanja upalili su alarm. Uočeni su tragovi krvi koji su brisani, mrlje krvi su uočene na podu samim tim vidimo da je neko pokušao da ukloni sve te tragove“, kaže Dejan, službenik PU Banjaluka.

Ono što će se naknadno pokazati kao ključno jeste veš mašina. Policajci čim su posumnjali da je došlo do prikrivanja tragova, ugasili su veš mašinu koja je radila kada su stigli u stan.

Opširnije u prilogu.
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.