Potvrđeno da je ubijen lider Hamasa?

Potvrđeno da je ubijen lider Hamasa?

Potvrđeno da je ubijen lider Hamasa?

Članovi izraelskog bezbjednosnog kabineta obaviješteni su da je čelnik Hamasa Jahja Sinvar vrlo vjerovatno mrtav, rekla su dva zvaničnika upoznata sa slučajem

Izraelski mediji, Kan i Kanal 12, takođe citiraju službenike koji kažu da je Sinvar mrtav.

Prema snimcima objavljenim na društvenim mrežama, čini se da prikazuju vođu Hamasa među ruševinama s ozbiljnim povredama, uključujući i povrede glave.

Upoređujući prethodne fotografije Sinvara, Skaj njuz javlja da su uspjeli da identifikuju niz sličnosti lica – one uključuju mladež između ugla lijevog oka, liniju kose, oblik ušiju i zuba.

Izrael je rekao da se sprovode DNK testovi kako bi i zvanično bilo potvrđeno da li se radi vođi Hamasa. Izrael ima uzorke Sinvarove DNK iz razdoblja koje je proveo u izraelskom zatvoru.

Vojnici IDF-a koji djeluju u Gazi u incidentu u kojem je, kako piše Tajms of Izrael, vjerovatno ubijen Jahja Sinvar, nisu ga ciljali i nisu znali da bi on mogao da bude u zgradi u kojoj su djelovali, pišu hebrejski mediji.

Izraelski vojnici su uočili nekoliko boraca kako ulaze u zgradu u incidentu koji je počeo juče i naređen je napad na njih, koji je djelimično srušio strukturu. Tek nakon što su izraelski vojnici stigli i razmotrili štetu, shvatili su da jedan od trojice ubijenih jako podsjeća na Sinvara.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.