Rolovani čupavci

Rolovani čupavci

Rolovani čupavci!

Sastojci
Biskvit:

– 2 kom jaja
– 6 dag šećera
– 6 dag brašna
– na vrh noža praška za pecivo
– pola žlice vode (+ može malo ulja)

Krema:

– 2 kom jaja
– 10 dag šećera
– 10 dag čokolade
– 20 dag maslaca (ili margarina)

Za umakanje:

– 2 dcl mlijeka
– 20 dag čokolade
– 10 dag šećera
–  15 dag maslaca (ili margarina)
– 20 dag kokosovog brašna

Priprema:

Peku se dva ovakva biskvita.

Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer, žutanjak, brašno s praškom za pecivo, vodu (i malo ulja, manje nego vode).

Biskvit peči na velikom limu obloženom papirom za pečenje.

Tijesto se namaže na papir i peče na 170 C oko 10 – 15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati).

Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer.

Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice.

Maknuti s pare i miješati dok se čokolada ne otopi.

U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.

Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm široke.

Malo zarolati i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice) i tako sve do kraja.

Ovako izgledaju rolice prije umakanja i valjanja u kokos.

Ne trebate se zamarati ako vam malo curi krema iz rolice ili vam negdje pukne biskvit, sve će se to zakamuflirati s kokosom.

Prokuhati mlijeko, čokoladu, šećer i maslac.

Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit.

Eh, sad ste već na konju.

Slijedi najlakši dio.

Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos, i vaši fini čupavci su gotovi.

Karidopita, grčki kolač koji miriše na more

autor:http://najboljirecepti,com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.