Sena nije za takmičenja – Triatlonka pokupila opasnu bakteriju

Sena nije za takmičenja – Triatlonka pokupila opasnu bakteriju

Sena nije za takmičenja

Belgijska reprezentacija je odustala od triatlonske mješovite štafete na Olimpijskim igrama nakon što se jedna od njihovih sportistkinja, Claire Michel razboljela, saopštio je u nedjelju Belgijski olimpijski odbor (COIB).

“Nažalost, Claire Michel je bolesna i štafeta se morala povući iz takmičenja”, objavio je COIB-a.

“COIB i belgijski triatlon se nadaju kako će se izvući pouke za buduća triatlonska takmičenja na Olimpijskim igrama. Ovdje mislimo na mogućnost treniranja, kao i formata takmičenja koji se moraju unaprijed razjasniti kako bi se obezbijedilo da nema neizvjesnosti za sportiste, pratnju i navijače”, dodaje se.

COIB nije objavio od čega boluje 35-godišnja triatlonka, ali belgijski De Standaard je objavio kako je Claire Michel bolesna već četiri dana i nalazi se u bolnici. Zaražena je bakterijom E.coli koja uzrokuje želučane i crijevne probleme, a uzrok može biti zagađena Sena.

“Ovo je cirkus sa sportistima kao lutkama”, kazao je belgijski triatlonac Marten Van Riel.

Kvaliteta vode Sene izazivala je kontroverze tokom Igara, a nekoliko je treninga otkazano. Takmičenje za muškarce odgođeno je za prošlu srijedu, da bi se na kraju održalo istog dana kad i za žene.

Organizatori su u nedjelju rekli da su uvjereni da će se štafeta u ponedjeljak održati uprkos otkazivanju nedjeljnog treninga.

autor: agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.